23 kasım tool
milliyet logosu
ankara.gif

Ankara Tiyatro Festivali devam ediyor

ÇANKAYA, Mamak Belediyeleri ve Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf'ın ortaklaşa düzenlediği Ankara Tiyatro Festivali beş ayrı salonda devam ediyor. Festivalde dün Ardini Sanat Topluluğu'nun sunduğu "Güneşi Uçurmak" ve Genç Oyuncular Sahnesi'nin "Aladağlı Mıho" adlı oyunu sahnelenirken "Tiyatroların Bugünkü Konumu ve Örgütlenme Sorunları" konulu bir de panel düzenlendi.
Ankara Tiyatro Festivali'nde bugün, Tiyatro Özgün Deneme Oriana Fallacı'nın "Doğmamış Çocuğa Mektup" adlı oyununu Mamak Belediyesi Büyük Salon'da saat 18.30'da sahnelerken, Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi'nde Gülüm Pekcan Dans Tiyatrosu saat 19.30'da Nezihe Araz'ın "Hoş Gör" adlı eserini sahneleyecek. Bugün ayrıca Çankaya Belediyesi Konferans Salonu'nda Işıl Kasapoğlu ile bir söyleşi yer alıyor.
Festivalde yarın çocuklar içinde bir oyun var. Çan Tiyatrosu "Oyun Bahçesi" adlı çocuk oyununu saat 14.00'de Ankara Sanat Tiyatrosu Salonu'nda izlenebilir. Ankara Sanatevi Tiyatrosu yarın, Adem Atar'ın yazdığı Mustafa Ahmed'in yönettiği "Özgürlük Oyunu"nu sahnelerken, Ankara Şehir Tiyatrosu'da Ziya Soley'in yönettiği "Oyunun... Adı Yok!!!" adlı oyunu Mamak Belediyesi Büyük Salon'da sahneleyecek. Yarın festivalde "Amatör Tiyatrolar ve İşlevleri" konulu bir panel düzenlenecek. Amatör tiyatroların sorunlarının tartışılacağı panele TOBAV'dan Tamer Levent, Oluşum Tiyatrosu'ndan Naci Aslan, Tiyatro Özgün Deneme'den H. Serhan Sarıkaya, Ankara Deneme Sahnesi'nden Nurhan Karadağ katılacak. Festival 30 Kasım'da Mamak Belediyesi Büyük Salon'da verilicek bir kokteylle sona erecek.

[Ana Sayfa] [Siyaset] [Ekonomi] [Dünya] [Magazin] [Sanat] [Yaşam]
[Entellektüel] [Spor] [Köşe Yazarları] [Dizi Yazı] [Eğitim]