23 kasım tool
milliyet logosu

8 yıllık eğitime tepki İmam-Hatiplilere övgü

Arzu TURAN - İZMİR

TEMEL eğitimin 8 yıla çıkartılması amacıyla kendisiyle görüşen İzmir'deki 60 sivil toplum örgütünün temsilcilerine Milli Eğitim Bakanı Mehmet Sağlam'ın "Dolduruşa gelmişsiniz" yanıtı büyük tepki yarattı. Bakan Sağlam din eğitimi veren öğretmenlere büyük görevler düştüğünü belirtti.
Sivil toplum örgütü temsilcileri, geçtiğimiz hafta 27 kişilik bir kafile halinde Ankara'ya giderek başta Cumhurbaşkanı Demirel olmak üzere TBMM Başkanı Mustafa Kalemli, Milli Eğitim Bakanı Mehmet Sağlam ile İzmir milletvekilleri ve eğitim komisyonlarına yaptığı ziyaretler hüsranla sonuçlandı. Sivil toplum örgütü temsilcileri, Milli Eğitim Bakanı Mehmet Sağlam'la görüşmeleri sırasında, Bakan'ın "Dolduruşa gelmişsiniz. Temel eğitimin 8 yıla çıkması zor" sözleri karşısında ne yapacaklarını şaşırdılar.

DİNİ EĞİTİME ÖVGÜ

Milli Eğitim Bakanı Mehmet Sağlam, dün Ankara Otelcilik ve Turizm Lisesi'nde İmam - Hatip müdürlerinin seminerine katıldı. Sağlam, İslam'ın birleştirici, yapıcı ve insanları birbirine yaklaştırıcı karakterini topluma yansıtma konusunda, din eğitimi veren öğretmenlere büyük görevler düştüğünü söyledi.
Sağlam, şöyle konuştu:
"Din eğitimi veren öğretmenler, insanları doğruya, iyiye ve güzele yönlendireceklerdir. Yerine göre umut, yerine göre gönül doktoru olacaklar, hastaya ilaç bulacak, günahkarlara tövbe yolunu öğreteceklerdir. İnananların sayısı, bütün toplumlarda inançsızlara oranla daha fazladır. Din eğitimi, fertte ve toplumda sosyal bir sorumluluk meydana getirme ve toplumsal kimliği ortaya çıkarmada, milli birlik ve beraberliğin korunmasında da önemlidir. İmam - hatip liseleri herhangi bir gruba maledilemez."

[Ana Sayfa] [Siyaset] [Ekonomi] [Dünya] [Magazin] [Sanat] [Yaşam]
[Entellektüel] [Spor] [Köşe Yazarları] [Dizi Yazı] [Eğitim]