tarih tool

milliyet logosu

DYP'den ikinci adim

ANKARA - ANKA

BASBAKAN Yardimcisi Tansu Ciller'in, Osmaniye'den yaptigi uzlasma cagrisi kapsaminda uzlasma heyeti kurup partileri ziyaret eden DYP, simdi de partilerarasi uzlasma komisyonu olusturulmasini istiyor.
Bir heyet olusturup, ANAP, DSP, CHP ve BBP'yi ziyaret ederek ulke sorunlarinin cozumu ve dis politikada ortak tavir icin cagri yapan DYP'nin, parti gruplariyla temasa gecerek, komisyonun bir an once olusturulmasini isteyecegi ogrenildi.
DYP'nin, `partilerarasi uzlasma komisyonu' adini vermeyi planladigi projeye gore, her parti, bir grup baskan vekili ve bir de genel baskan yardimcisini komusyona uye olarak gosterecek. Ayda en az bir kez toplanacak komisyon, ulke sorunlarini tartisip, cozum yolu arayacak. Yapilmasi gereken yasal degisiklikleri belirleyip, hukumet ve partilere onerecek. Komisyon, Meclis gundemindeki konulari da ele alip, oncelikli yasa tasari ve onerilerini belirleyerek, bunlar uzerinde uzlasma saglayacak ve yasalasmalarinin zeminini hazirlayacak. Boylece, Meclis gundeminin tikanmasi da onlenecek.
DYP, uzlasma turlarinda ziyaret etmedigi Demokrat Turkiye Partisi'nin (DTP) kurulacak komisyonda da yer almamasi icin bir formul buldu. DYP'nin komisyonda sadece TBMM'de grubu bulunan parti temsilcilerinin yer almasini isteyecegi ogrenildi.

[Ana Sayfa] [Siyaset] [Ekonomi] [Dunya] [Magazin] [Sanat] [Yasam]
[Entellektuel] [Spor] [Kose Yazarlari] [Dizi Yazi] [Egitim]