tarih tool

milliyet logosu
muslum.gif

Müslüm - Gündüz sokakları

Özlem ÖZTÜRK - İSTANBUL

ACZMENDİ lideri Müslüm Gündüz'le birlikte basılan Fadime Şahin'in evinin bulunduğu Sultanbeyli İlçesi'nde, aynı mahallede Müslüm ve Gündüz adlarını taşıyan iki sokağı bulunuyor.
Adını Ahmet Yesevi Camii'den alan Ahmet Yesevi Mahallesi'ndeki iki sokak, görenleri şaşırtıyor. Kendilerini Atatürkçü olarak nitelendiren bazı mahalle sakinleri, Gündüz Sokağı'nın çok eski olduğunu, bu sokakta tarikat mensubu kişilerin oturup oturmadıklarını bilmediklerini, çünkü sarıklı ve cübbeli kişilerin kendileriyle konuşmadıklarını söylediler.
Daha önce bir adı bulunmayan sokağa ise 1.5 yıl önce Müslüm Sokağı adı verildi.
CHP Sultanbeyli İlçe Başkanı ve Belediye Meclis üyesi Muharrem Konuk, ilçedeki sokak isimlerinin sık sık değiştirildiğini, telaffuzu zor olan sokak adlarının değiştirilmesi gerektiği konusunu ilçe meclisinde gündeme getirdiğini, ancak bir sonuç alamadığını ifade etti.
İlçedeki bazı sokaklar, İbrahim Gaffari, Ziya - ül Hak, Fıkıh, Dergah, Mücahit (cadde), Mekke gibi adlar taşıyor.

[Ana Sayfa] [Siyaset] [Ekonomi] [Dünya] [Magazin] [Sanat] [Yaşam]
[Entellektüel] [Spor] [Köşe Yazarları] [Dizi Yazı] [Eğitim]