toolbar

milliyet logosu
amerika.gif

Fiyakalı Amerikanlar İnternet'le 40 günde kapınızda


TÜRKİYE'de eşi benzeri olmayan bir otomobilim olsun diyor ve bütçeniz de buna imkan veriyorsa gerisi çok kolay. İstediğiniz model, renk ve aksesuarlara sahip olan otomobil sipariş verildiği günden itibaren 40 gün içinde Amerika'dan en geç 40 gün içinde ithal edilebiliyor.
İnternet'le çalışmaya başlayan ithalatçılar, Amerika'da piyasaya çıkan en yeni otomobilleri, ikinci el otomobilleri ya da satıcı firmaların klasik koleksiyonlarını İnternet'ten izleyerek istenilen türde modeli çok kısa süre içinde getirebiliyorlar.
Sistem şöyle işliyor; İthalatçıya giderek istediğiniz otomobili İnternet yardımıyla seçiyorsunuz. Eğer halihazırda istediğiniz bir model varsa, renk, model, aksesuar tanımlamasını yapıyorsunuz. Sanal ortamda dealarlarla kurulan bağlantı sonucunda otomobil 2 - 3 içinde bulunabiliyor.

ANAHTAR TESLİM

Bayinin verdiği fiyatı nakliyat ve diğer işlemler için yapılan masraflar da dahil oluyor. İkinci el otomobillerde 2 - 3 bin dolar arasında değişen plaka bedeli ayrıca alınıyor. Otomobilin bedeli peşin ödenirse fiyatı 6 bin dolara kadar düşebiliyor.
Amerika'daki limandan gemi ile yola çıkarılan otomobil en geç 40 gün içinde teslim ediliyor. Uçakla getirilirse bu süre 15 güne inebiliyor ancak fiyat 10 bin dolar yükseliyor.
İkinci el otomobiller için Türkiye'den plaka alınması gerekiyor. 1600 cc'nin üzerindeki otomobiller için plaka bedelleri 14 - 15 bin dolar arasında.




[Ana Sayfa] [Siyaset] [Haber] [Ekonomi] [Dünya] [Sanat] [Yaşam]
[Entellektüel] [Spor] [Köşe Yazarları]