dtp.jpg

DTP'den ilk istifa

DTP Genel Baskan Yardimcisi ve istanbul Milletvekili Gurcan Dagdas dun istifa dilekcesini Genel Baskani Husammetin Cindoruk ve TBMM'ye gondererek partisinden ayrildi.
Dagdas, DTP'nin konumu ve partinin dogrultusu yonundeki sikintilari iceren ve bir sure once Cindoruk'a gonderdigi mektubunda partiyle ilgili rahatsizligini dile getirmisti.
Anasol - D hukumetinin guvenoyu almasindan sonra RP'den ayrilarak DTP'ye gecen Dagdas, bu gecisle uzun yillardir birlikte siyaset yaptigi Aydin Menderes'le yollarini ayirmisti.
istifa dilekcesinde neden belirtmedigi kaydedilen Dagdas'in istifasini Cindoruk ve TBMM Baaskanligi'na gonderdigi belirtildi.
Dagdas, memur sendikalariyla ilgili teklifi, "Hukumet bunu degerlendirmezse, DTP hukumetteki yerini tartismalidir, partim kendi teklifinin takipcisi olmazsa ben DTP'deki konumumu tartisirim, gerekirse istifa ederim" demisti.
Dagdas, DTP'nin grup psikozuyla gerildigini de soylemis ve partinin grup kavramini, bu yondeki politikasini tekrar gozden gecirmesi gerektigini vurgulamisti.
Dagdas'in istifasiyla Meclis'teki son sandalye dagilimi soyle oldu:

RP:.......150
ANAP:.....139
DYP:.......91
DSP:.......63
CHP:.......55
DTP........20
BBP:........8
MHP:........2
DP..........1
BAG:.......19
BOS:........2
-------------
TOPLAM:...550