3 Haziran 1999 Perşembe 
 ANA SAYFA
 SİYASET
 HABER
 EKONOMİ
 DÜNYA
 SANAT
 YAŞAM
 SPOR
 YAZARLAR
 ENTELLEKTÜEL B.
 ÇİZERLER
 İNTER EKRAN
 HAVA DURUMU
 GAZETE PAZAR
 VİTRİN
 İNTER@KTİF
 21.YÜZYIL
 PAZAR SOHBETİ
 SAĞLIK HATTI
 VERGİ HATTI
 E-POSTA
 ARŞİV
 KÜNYE
 TÜRKÇE KARAKTER
 REKLAM TARİFESİ
 YARDIM SAYFASI
 IN ENGLISH
Sezgin PKK görüşmelerini doğruladı

       Milli Savunma eski Bakanı, DTP Genel Başkanvekili İsmet Sezgin, Abdulah Öcalan ve yakın çevresiyle ilgili istihbarat toplamak için zaman zaman askerlerin PKK'lılarla görüştüğünü söyledi. Öcalan'ın, "Ateşkes istediler" açıklamasını yalanlayan Sezgin, "Bu görüşmelerin istihbarat toplamak dışında bir amacı olmadığını" belirtti.
       Sezgin, "Apo ile yakın temasları olduğunu sanmıyorum. İstihbarat görevlileri istihbarat almak için birtakım çalışmalarda bulunmuş olabilirler" dedi.
       Bu görüşmelerden bilgileri olup olmadığının sorulması üzerine de istihbarat amaçlı temaslarda hem MİT, hem Genelkurmay elemanlarının görev aldığını belirten Sezgin, "İstihbaratın ana kuralı istihbarat yapılan kişiler üzerinde güven sağlamak sıkı diyalog kurmaktır. Gerek asker gerek sivil kişilerden pekçok kimse temas kurmuş olabilir" dedi.


© 1999 Milliyet