İşçi ve memurdan tarihi miting

Kamuoyunda, "Emek Platformu" olarak bilinen işçi, memur sendikaları ile işçi emekli cemiyeti ve diğer demokratik kitle örgütü temsilcileri, yarın Kızılay Meydanı'nda yapılacak, "Mezarda Emekliliğe ve Sefalet Ücretine Hayır" mitingini değerlendirmek üzere, Türk - İş Genel Merkezi'nde biraraya geldiler. Türk - İş Genel Başkanı Bayram Meral, yaklaşık iki saat süren toplantının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada miting ile miting sonrası yapacakları eylemleri değerlendirdiklerini kaydetti.
Memur, işçi ve emeklilerin sosyal güvenlik yasa tasarısı ile yüzde 20 oranındaki zamma karşı yapmış oldukları haklı talep ve gösterilere karşın, hükümetten bugüne dek bir olumlu mesaj alınamadığını söyledi.
Hükümetin, memur ve emekliye yaptığı yüzde 20 oranındaki zammın, akaryakıta yapılan zammın çok altında olduğunu anlatan Meral, bunun savunulacak hiçbir yanının bulunmadığını bildirdi.
Meral, hükümetin memur ve emekli maaşları için telafi edici önlemler almasını isteyerek, sosyal güvenlik yasa tasarısının da reformla hiçbir ilgisinin bulunmadığını, tasarının "Mezarda emeklilik" olduğunu savundu.
Sosyal güvenlik yasa tasarısının amacının, SSK'yı çökerterek, özel sigortacılığa zemin hazırlamak olduğunu ileri süren Meral, buna işçilerin izin vermeyeceklerini belirterek, "Hükümet olmanın vasfı, sorun yaratmak değil, çalıştırdığı memurun, işçinin ve emeklinin refah düzeyini yukarıya çekmektir" dedi.
'Peşkeş çekiliyor'
Meral ayrıca tahkim yasasını da, "Halkımızın alın teri yabancılara peşkeş çekilecek" diyerek karşı çıktı. Bütün vatandaşların kendileriyle birlikte tavır alması gerektiğini söyleyen Bayram Meral, sonuca gidebilmek için tüm demokratik yöntemleri kullanacaklarını, hükümetin de yanlış icraatten vazgeçip memurun, emeklinin yüzünü güldüreceğini umduğunu ifade etti.
24 Temmuz'daki eylemden biri Tandoğan diğeri Hipodrom'dan yürüyüşe geçecek olan iki grubun Kızılay'da yapacakları mitingle son bulacak.