13 Eylül 1999 Pazartesi 
 ANA SAYFA
 SİYASET
 HABER
 EKONOMİ
 DÜNYA
 SANAT
 YAŞAM
 SPOR
   LİG FİKSTÜRÜ
   PUAN TABLOSU
   BEŞİKTAŞ
   FENERBAHÇE
   GALATASARAY
   TRABZONSPOR
   BASKETBOL
 YAZARLAR
 ENTELLEKTÜEL B.
 ÇİZERLER
 İNTER EKRAN
 HAVA DURUMU
 GAZETE PAZAR
 VİTRİN
 İNTER@KTİF
 21.YÜZYIL
 PAZAR SOHBETİ
 SAĞLIK HATTI
 VERGİ HATTI
 E-POSTA
 ARŞİV
 KÜNYE
 TÜRKÇE KARAKTER
 REKLAM TARİFESİ
 YARDIM SAYFASI
 IN ENGLISH
Şanssız gece

Ömer ÜRÜNDÜL

       Beşiktaş, Denizlispor karşısında genelde çok iyi futbol sergilemesine ve rekor sayıda net pozisyonlar üretmesine rağmen son dakikalarda yediği sürpriz bir golle iki puan kaybetti. Ancak gelecek için takım olma açısından olumlu sinyaller verdi.
       Öncelikle sağlıklı bir saha içi düzeni oturma aşamasında. Oyun disiplini, yardımlaşma ve pres ilkesi Briegel'in temel prensipleri. Böyle olunca da yeni yapılanma içinde kollektif uyum mümkün olduğunca çabuk gelişecek.
       Beşiktaş dün gece bilhassa ilk yarıda çok yüksek tempolu ve organize futbol sergiledi. İki Alman futbolcuyla kanatlarda yeni bir hava esiyor. Sağ kulvarda Schaefer yapısı itibarı ile öncelikle asli görevi defans anlayışını yerine getiriyor. Dengeli biçimde de bindirmelere çıkıyor. Solda da Münch ofansif ağırlıklı çalışıyor. Karşı ataklarda Münch'ün bölgesine defans bloğundan yardımcı tedbir geliyor.
       Hücum girişimlerinde gecenin flaş ismi Ahmet Dursun sürekli gezerek, depar kulvarlarına giriş çıkışlar yaparak ve adam eksilten etkili driplinglerle Denizli savunmasının yerleşim düzenini bozdu. Ancak çok gol kaçırdı.
       İkinci yarıda Münch ve Mehmet'in fizik güçlerinin düşmesi, orta sahanın dinamosu Tayfur'da milli maç yorgunluğunun ortaya çıkması bazı sıkıntılar meydana getirdi. Ofansif girişimlerde devamlılık kayboldu. Denizlispor ilk yarının aksine tehlikeli ve çok adamlı organize ataklar geliştirmeye başladı. Ancak Beşiktaş savunması göbekte iyi bloke olarak rakibine üretkenlik şansı vermedi. Son dakikalarda yenen şok gol ise tek kelimeyle Beşiktaş'ın şanssızlığıydı.
       Denizlispor sahaya iyi yayılan, futbolu bilerek oynayan bir takım. Kollektif uyumları yeterli. Yalnız aynı geçen sene ikinci ligdeki gibi savunma kurgusunda çok kolay pozisyonlar veriyorlar. Bu da defans bloğunun hareketli yer değiştirmelerinden kaynaklanıyor. Teknik Direktör Ersun Yenal'ın daha yer kaybetmeyen bir alan savunmasına geçmesi ilerleyen maçlarda takıma kazanç olur.
       Hakem Kadir Tozlu genelde vasat bir yönetim gösterdi. Fizik kondisyonu ve seyirci baskısına boyun eğmeyişi önemli artılarıydı. En çok tartışılacak kararı da kritik bir pozisyonda Ahmet Dursun'un kendisini aldattığına kanaat getirip sarı kart göstermesiydi. Bize göre bu hareket penaltıydı.


© 1999 Milliyet