20 Kasım 1999 Cumartesi 
 ANA SAYFA
 SİYASET
 HABER
 EKONOMİ
 DÜNYA
 SANAT
 YAŞAM
 SPOR
 YAZARLAR
 ENTELLEKTÜEL B.
 ÇİZERLER
 İNTER EKRAN
 HAVA DURUMU
 GAZETE PAZAR
 VİTRİN
 İNTER@KTİF
 21.YÜZYIL
 PAZAR SOHBETİ
 SAĞLIK HATTI
 VERGİ HATTI
 E-POSTA
 ARŞİV
 KÜNYE
 TÜRKÇE KARAKTER
 REKLAM TARİFESİ
 YARDIM SAYFASI
 IN ENGLISH
Sürpriz tanığa tehdit

       Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı'nın evinin önünde bombalı saldırı sonucu öldürülmesiyle ilgili soruşturmada güvenlik birimlerine bilgi veren görgü tanığı kadının, kimliği belirsiz kişilerce tehdit edildiği ortaya çıktı. Adı gizlenen Azeri kökenli sürpriz tanığa koruma verildiği öğrenildi.
       Kışlalı'nın öldürülmesinden sonra ortaya çıkan ve Çayyolu'nda oturan Azeri kökenli kadın, güvenlik birimlerine olaydan önce çevrede gördüğü şüpheli kişilerin eşkalleriyle ilgili bilgiler aktardı. Sürpriz tanığın ifadelerinin yardımıyla robot resimler çizildi. Özellikle Jandarmaya sürekli bilgiler veren kadın, geçtiğimiz günlerde bir otomobilin yanına yaklaşarak, içindeki kişi ya da kişilerin "Seni de Kışlalı gibi yaparız" diye tehdit ettiğini öne sürerek güvenlik birimlerinden yardım istedi. Bu gelişme üzerine Azeri görgü tanığı, sivil polislerce korumaya alındı.

Tanığın şüpheli tavırları

       Aynı tanık, kısa süre önce otobüste korumasıyla beraber bulunduğu sırada olayda gördüğü şüphelilerden birinin de aynı otobüste olduğunu açıklaması güvenlik birimlerinin şüphesini çekti. Olaydan çok sonra durumla ilgili bilgi veren tanık, niçin bu sırada görevliye durumu bildirmediğini yetkililere izah edemedi.
       Bilkent'teki alışveriş merkezinde açılan sergiye gittiği sırada parkettiği aracının çizildiğini kaydeden tanık, bu kişilerin kendisini tehdit edenlerle aynı kişiler olabileceğini öne sürdü. Azeri tanık, arabasının üzerinde bulduğu üç sigara izmaritinin incelenmesini istedi.
       Kışlalı olayıyla ilgili jandarmayla sürekli irtibatta olan tanığın şüpheli olarak gösterdiği bir diplomatın eşiyle bir kadın doktor da gözaltına alındı. Ancak olayla bir ilgilerinin olmadığı anlaşılınca, bu kişiler "özür dilenerek" serbest bırakıldı.
       Tanıkla ilgili son gelişme ise önceki gün yaşandı. "Olay öncesi gördüğüm kişiler burada geziyor" diye ihbarda bulunan sürpriz tanık, emekli binbaşı, eşi ve bir kişiyi gözaltına aldırttı. Söz konusu kişilerin olayla bir ilgilerinin olup olmadığının araştırıldığı bildirildi.
       Yetkililer, yaşanan gelişmeleri "tuhaf" karşılarken, "tanıklık mekanizmasının" çok önemli bir kurum olduğunu, gelişmiş ülkelerde birçok olayın "tanıklar" doğrultusunda çözüldüğünü belirterek, "Biz olayın önemi dolayısıyla yapılan her ihbarı ve bilgiyi doğru veya yanlış değerlendiriyoruz" dediler.

© 1999 Milliyet