Ekonomi 2.230 dolarlık 'Bitcoin'e hücum var

2.230 dolarlık 'Bitcoin'e hücum var

24.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sanal para Bitcoin’in değeri 2.230 doların üzerine çıkarak rekor kırdı. İnternette alışverişte kullanılabilen Bitcoin riskli bir para. Arkasında bir merkez bankası garantisi yok. Bitcoin’in adı zaman zaman uyuşturucu ticareti ve para aklama skandallarıyla anılsa da bazıları Bitcoin’in finansta adeta bir devrim yaratacağını düşünüyor.

2.230 dolarlık Bitcoine hücum var

Bitcoin’in 2009’da ‘Satoshi Nakamoto’ takma adını kullanan kişi ya da kişilerce icat edildiği biliniyor. Tedavüle Bitcoin çıkarmak için ‘madencilik’ yapmak gerekli. Güçlü bilgisayarlar aşırı zor matematik işlemlerini çözerek ancak sınırlı sayıda Bitcoin üretiyor. Üretilebilecek Bitcoin limiti 21 milyon adet.

WannaCry etkisi

İnternetin bankasız ve devletsiz parası olarak bilinen Bitcoin’in değeri, 2.235 dolara çıkarak tarihi zirve yaptı. Bitcoin’in piyasa değeri de 36.5 milyar dolar oldu.

Bitcoin’in değeri günlük yüzde 9’un üzerinde yükselirken, bu yılın başından itibaren de yüzde 124 artış kaydetti.

Bitcoin’in değeri, ABD’deki siyasi belirsizlik ortamı ve dünya genelinde siber güvenlik endişeleriyle hafta sonu 2.000 dolar seviyesinin üzerine çıkmıştı.

Öte yandan AA’nın haberine göre, dünya genelinde dijital aygıtları olumsuz etkileyen WannaCry virüsüne dikkat çeken uzmanlar, söz konusu yazılımın kullanıcıların dosyalarını şifrelediğini, şifreyi açmak için virüsü oluşturan kimselerin 500 dolar değerinde Bitcoin talep ettiğini, bunun da sanal para biriminin değerini artırdığını vurguladı.