Ankara 2 Bin 43 Öğrenci İkçü'yü Tercih Etti

2 Bin 43 Öğrenci İkçü'yü Tercih Etti

13.08.2017 - 10:19 | Son Güncellenme:

.

2 Bin 43 Öğrenci İkçüyü Tercih Etti

İZMİR (AA) - Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı (ÖSYS) sonuçlarının açıklanmasının ardından, İzmir Katip Çelebi Üniversitesinin (İKÇÜ) kontenjanlarının dolduğu bildirildi.

Haberin Devamı

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, İKÇÜ'nün, kontenjanlara göre yerleşen öğrenci sayılarında yüzde yüz doluluk oranını yakaladığı belirtildi.

Buna göre İKÇÜ'deki 31 lisans ve 4 ön lisans programına, okul birincileri kontenjanları da dahil 2 bin 43 öğrenci yerleşti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İKÇÜ Rektörü Prof. Dr. Galip Akhan, üniversitelerini tercih eden öğrencilere teşekkür ederek, İKÇÜ'nün uluslararası standartlarda, öğrenci odaklı eğitim felsefesiyle kısa zamanda başarılı bir yol katettiğini kaydetti.

Üniversitenin genç bir aile olduğunu, bu aileye her yıl başarılı genç beyinleri katmaktan mutluluk duyduklarını aktaran Akhan, "Çok çalışmak başarının anahtarıdır. Gençlerimiz çok çalışarak üniversiteli oldu. İKÇÜ ailesi olarak bizler de çok çalışarak emeklerimizin karşılığını görmekten oldukça mutluyuz." ifadelerini kullandı.