Verçenik Dağcılık ve Doğa sporları Gençlik ve Spor Kulübü tarafından  düzenlenen etkinlik için Rize'de toplanan dağcılar, araçla Pokut Yaylası'na  hareket etti.

Yolun buzlu olması nedeniyle güç şartlarda 2 bin 100 rakımlı Pokut  Yaylası'na çıkan dağcılar, zorlu hava koşullarına rağmen Meles köyüne ulaştı.  Burada bir süre dinlenen dağcılar, daha sonra beraberlerinde getirdikleri hamsiyi  ızgarada pişirerek doğaseverlere ikram etti.

Kış koşulları nedeniyle su şebekesinin donduğu köyde tencereye  koydukları karları eriten dağcılar elde ettikleri suyla da çay demledi.

Verçenik Dağcılık ve Doğa Sporları Gençlik ve Spor Kulübü (VDDK)  Başkanı Emin Ali Kalcıoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaylalara turistlik  amaçlı geldiklerini söyledi.

Kalcıoğlu, geleneksel olarak her hafta sonu etkinlikler  düzenlediklerini belirterek, "Birtakım değerlerimizi yaşatmaya çalışıyoruz.  Yaylamıza ve toprağımıza sahip çıkmaya çalışıyoruz. Rizemizin yaylalarını ve  göllerini gezmeye ve tanıtmaya devam ediyoruz. Yıllardan beri bunu yapıyoruz.  Ayağımızın basmadığı hiçbir toprak bizim toprağımız değildir." dedi.

Zorlu bir yolculuğun ardından Pokut Yaylası'na vardıklarını kaydeden  Kalcıoğlu, "Buradan da dağcı ekiplerimizle Meles köyümüze vardık. Burada hamsi  pişirip yedik. Daha sonra yaylada ateşimizi yakıp ısındık, ardından da su  olmadığı için karı eritip çay yapıp içtik. Bundan daha güzel ne olabilir?" diye  konuştu.

"Böyle bütünleşmeye ve kaynaşmaya ihtiyacımız var"

Kalcıoğlu, güzelliklerin ve huzurun dağlarda olduğunu dile getirerek,  doğada kendilerini adeta yenilediklerini ifade etti.

Aynı zamanda yaylada kalan bazı yaşlı insanları da ziyaret ettiklerini  kaydeden Kalcıoğlu, "Bize çay ikram ediyorlar. Böyle bütünleşmeye ve kaynaşmaya  ihtiyacımız var. İnsanlar mutlaka doğada olmalı. Dolu dolu yaylalarımızı ve  doğamızı tanıtmaya devam ediyoruz. Yeni yeni keşifler ve rotalar bulmaya  çalışıyoruz. Rizemiz doğa ve dağlar yönünden Türkiye'nin cennetidir." ifadelerini  kullandı.

Çay, en iyi kar suyuyla demlenir

Yürüyüşe katılan  Aytül Turan, kar suyundan çay demledi. Rize'de geçen  yıl yapılan çay demleme yarışmasında birinci olan Turan, her hafta dağcılık  kulüplerinin faaliyetlerine katılmaya çalıştıklarını belirterek, "Dağda olmak  insana farklı bir huzur veriyor. Bu hafta hamsi şöleni vardı ona geldik. Kar  suyu, çay demlemek için en uygun su olduğundan eritip çay demledik ve içtik. Bu  yorgunluğun üzerine çok iyi gitti." dedi.