Gündem 2 canlı bomba daha aranıyor

2 canlı bomba daha aranıyor

25.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Metroda bir canlı bomba daha olduğu ortaya çıktı. Dört kişinin, havaalanındaki patlamayı Audi S4 marka bir otomobilin içinden takip ettiği söyleniyor. Polis iki teröristi arıyor

2 canlı bomba daha aranıyor

Belçika’nın başkenti Brüksel’i hedef alan ve 31 kişinin ölümü, 320 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan terör saldırılarında polis, dördüncü ve beşinci şüphelileri arıyor. Belçikalı yetkililer, havalimanındaki kamera kayıtlarında görüntülenen “beyaz kazaklı” şüphelinin kimliğinin henüz belirlenemediğini açıklarken, metro saldırısını düzenleyen Khalid El Badraoui’ye yardım eden bir zanlının olabileceği belirtildi. Belçika savcılığı canlı bombaların kimliklerini Khalid el Bakraoui, Brahim el Bakraoui ve Najim Laachraoui olarak duyurdu. Fas asıllı Belçika vatandaşı Najim Laachraoui’nin, Zaventem Havalimanı saldırısının faillerinden Brahim el Bakraoui’nin yanındaki diğer canlı bomba olduğu belirtildi. Paris saldırılarının da kilit ismi olan Laachraoui’nin IŞİD’in en önemli bomba imalatçılarından olduğu belirtiliyor. Paris’te 13 Kasım’da gerçekleşen ve 130 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırılarda kullanılan patlayıcılarda da 24 yaşındaki Laachraoui’nin DNA izleri belirlendi. Polis, Laachraoui’nin parmak izlerine Paris saldırılarında kullanılan bombanın yapıldığı Molanbeek’teki dairede de rastlamıştı.

Robot resim paylaşıldı
Belçika polisi, Maalbeek’te 20 kişinin hayatını kaybettiği metro saldırısını düzenleyen diğer bir şüphelinin bulunduğunu açıklarken, Belçika basınında şüpheliye ait robot resim paylaşıldı. Polis kaynakları, kamera kayıtlarından yola çıkarak, Maalbeek istasyonunu kana bulayan terör zanlısı Khalid el Bakraoui yanında elinde büyük bir çanta taşıyan başka bir şüphelinin daha bulunduğunu açıkladı. Ancak bu kişinin, metroya binmediği belirtiliyor. Eğer haber doğrulanırsa, Brüksel saldırılarını düzenleyenlerin sayısı 5’e çıkacak. Dün, Belçika basınında çıkan haberler, kimliği belirlenemeyen dört kişinin, havaalanındaki patlamayı Audi S4 marka aracın içinden takip ettiği yönünde. Ancak bu araçta kimler olduğu ve saldırılarla nasıl bir bağlantılarının bulunduğu araştırılıyor.

61 ağır yaralı
Belçika Sağlık Bakanı Maggie de Block, 300’den fazla kişinin yaralandığı saldırılarda, ağır yaralı sayısının 61 olduğunu açıklarken, ölü sayısının artabileceğinden endişe duyduklarını vurguladı. Sağlık Bakanı, dört kişinin komada olduğu bilgisini paylaştı. Belçika yetkilileri, Brüksel’de meydana gelen saldırılarda hayatını kaybedenlerin kimliklerini belirlemeye çalışırken, birçok kişi haber alamadığı yakınlarına ulaşmaya çalışıyor. Sosyal medyada, kayıp yakınlarına ulaşmak isteyenler, fotoğraflarını yayınlıyor. Öte yandan, Brüksel’deki kanlı saldırılarla ilgili detaylar ve yeni görüntüler basınla paylaşıldı. Zaventem Havalimanı saldırısının hemen ardından çekilen görüntülerde, cehenneme dönen havalimanında bir bebeğin annesinin cansız bedeni üstünde kanlar içinde ağladığı görülüyor. Sosyal medyada da binlerce kez paylaşılan görüntü, yaşanan şiddetin boyutlarını gözler önüne seriyor.