Ekonomi 2 devden borsada hisse satışı geldi

2 devden borsada hisse satışı geldi

26.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Koç ailesi, holdingdeki paylarının yüzde 4.22’sini, Sabancı ailesi üyeleri ise şirketin 100 milyon dolarlık hissesini borsada satıyor

2 devden borsada hisse satışı geldi

Koç Holding ve Sabancı Holding’de aile bireyi hissedarlar, önceki gün önemli miktarda pay satış kararı aldı. Önceki gece Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) gönderilen açıklamada, bazı Koç ailesi üyeleri ile birlikte sahibi oldukları toplam 391 milyon 19 bin 30 adet (yüzde 15.42) Koç Holding paylarının 107 milyon adetlik kısmının (yüzde 4.22) hızlandırılmış talep toplama yöntemiyle yurt dışında yerleşik kurumsal yatırımcılara tahsisli olarak satışı için Citigroup Global Markets Limited ile sözleşme imzalandığı belirtildi.

Açıklamada, “Satışın gerçekleşmesi halinde Koç Holding AŞ’de doğrudan sermaye payımızın yüzde 11.67, Koç ailesi ve Koç ailesi üyeleri tarafından sahip olunan şirketlerin payının yüzde 64.76 olması, Koç Holding AŞ’nin halka açıklık oranının ise yüzde 26.46’ya yükselmesi beklenmektedir” denildi. Satışa konu olan söz konusu hisseler 1.7 milyar liraya tekabül ediyor.

Haberin Devamı

‘Yabancılar dengeler’

Öte yandan Ünlü&Co, Sabancı ailesinin bazı üyelerinin şirkette 100 milyon dolarlık hisse satışı için kendisini
yetkilendirdiğini duyurdu. Açıklamada, söz konusu satış işlemine 21 uluslararası kurumsal yatırımcının katılacağı belirtildi. Sabancı Holding’den Reuters’a yapılan değerlendirmede ise, söz konusu hisse satışının yönetimdeki aile bireyleri tarafından yapılmadığı ve hissedarlık oranının bildirim zorunluluğunun altında kalması nedeniyle konuya ilişkin bir açıklama yapılmayacağı kaydedildi.

Sabancı ve Koç Holding hisseleri dün en çok değer kaybeden ilk 10 hisse arasında yer alırken gelen güçlü satışlar, küresel hisse senetleri piyasasındaki pozitif havaya rağmen BIST-100 endeksini de aşağı çekti. Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ ise Bloomberg’e yaptığı açıklamada, yabancı girişlerinin Koç ve Sabancı satışlarını dengeleyeceğini söyledi. Karadağ Türk hisselerinin ucuzluğunun halka arzların önünde engel oluşturduğunu da belirtti.