Denizli 2. Kristal Horoz Basın Ödülleri Yarışması

2. Kristal Horoz Basın Ödülleri Yarışması

21.04.2018 - 14:33 | Son Güncellenme:

.

2. Kristal Horoz Basın Ödülleri Yarışması

DENİZLİ (AA) - Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC) tarafından düzenlenen "2. Kristal Horoz Basın Ödülleri Yarışması" için jüri üyeleri eserleri değerlendirmeye başladı.

Haberin Devamı

Denizli Büyükşehir Belediyesi desteğiyle bu yıl 2'ncisi düzenlenen yarışma için jüri üyeleri, DGC'de bir araya gelerek gazetecilerin vermiş olduğu eserleri incelemeye başladı.

DGC Başkanı Osman Nuri Boyacı, burada yaptığı konuşmada, cemiyetin 1970 yılında kurulan ve 48. yaşına giren bir kurum olduğunu söyledi.

Cemiyet olarak en son yarışmayı 2009 yılında düzenlendiklerini belirten Boyacı, "Yarışmamızı uzun yıllar aradan sonra tekrar yapmaya karar verdik. 11 dalda düzenlenen yarışmamıza muhabir arkadaşlarımızı mesleğe özendirmek ve kendilerini görmeleri için yapıyoruz. Dereceye girenlere çeşitli ödüller vereceğiz. Ödüllerimiz sembolik olacak. Bundan sonra her yıl bu yarışmayı düzenleyeceğiz." diye konuştu.

Haberin Devamı

Anadolu Ajansı Yurt Haberleri Editörü Zekeriya Kaya ise, basının toplumun bir aynası konumunda olduğunu ifade ederek, "Yerel basın da bulunduğu şehrin aynasıdır. Bu yarışmalar bir motivasyon kaynağı oluyor. O yüzden bu gibi yarışmanın jüri üyesi olmaktan mutlu oldum. Gazetecilik zor bir meslek, ama bunu doğru ve düzgün bir şekilde yapmak gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Yarışmanın jüri üyeleri, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Genle Başkanı Nuri Kolaylı, Anadolu Ajansı Yurt Haberleri Editörü Zekeriya Kaya, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nuh Albayrak, Hürriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi Deniz Sipahi, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği Başkanı Rıza Özel, Basın Konseyi Genel Sekreteri Mustafa Eşmen, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Oğuzhan Kavaklı, DGC Başkanı Osman Nuri Boyacı'dan oluşuyor.

Yerel ve ulusal dalda yapılacak yarışmaya üye gazeteciler, haber, fotoğraf, sayfa düzeni, röportaj, araştırma-inceleme, köşe yazısı, spor haberi, spor fotoğrafı, haber programcılığı-belgesel (radyo-televizyon), televizyon görüntü, televizyon haber, internet haberciliği kategorilerinde yarışacak.

Yarışmada ayrıca, mesleğe yeni başlamış ve uzun süredir çalışan basın çalışanları için teşvik ödülü verilecek.

Jüri üyeleri, daha sonra Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan başkanlığında düzenlenen toplantıda kent hakkında bilgi aldı.