Ege 2 milyon lira destek

2 milyon lira destek

11.11.2018 - 23:38 | Son Güncellenme:

Modern ve yaşanabilir ilçe hedefiyle çalışmalarını sürdüren Karabağlar Belediyesi’nin iki projesine İZKA’dan destek geldi

2 milyon lira destek

Karabağlar Belediyesi, iki yeni projeyle ilçenin gelişmesine ivme kazandırıyor.

Haberin Devamı

‘Uzundere Nasrettin Hoca Çocuk, Bilim, Teknoloji, Kültür ve Sanat Merkezi’ ile Mobilyacılar ve Marangozlar Odası’yla (İZMOD) proje ortağı olunan ‘Mesleki Eğitim Merkezi ve Sosyal Tesis Yapımı’ projelerinin hayata geçirilmesi için İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ile 1’er milyon liralık destek anlaşması imzalandı. Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, her iki projeye de verdiği katkı için İZKA’ya teşekkür etti.

Eleman yetişecek

İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, “Bizim için son derece önemli olan bir projeyi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

İzmir Mobilyacılar ve Marangozlar Odası Başkanı Hasan Özkoporan da, “Sektörümüzün başlıca eksiklerinden biri eğitim” dedi.

Haberin Devamı

Uzundere Rekreasyon Alanı’nın içindeki Nasrettin Hoca heykel binası, Bilim, Teknoloji, Kültür ve Sanat Merkezi olarak çocuklara hizmet verecek. Bina içinde bilim deneyim salonu, uzay ve evren görsel salonu, zekâ oyunları ve çok sayıda atölye alanı yer alacak. Mobilyacılar Mesleki Eğitim ve Sosyal Tesis Projesi kapsamındaysa, 120 kişilik çok amaçlı salon, 15 kişilik 4 adet eğitim odası, ve atölyelerle sektörün nitelikli eleman ihtiyacı karşılanacak.