Ekonomi 2 milyon vatandaş ilk kez ‘sanal alem’le tanışacak

2 milyon vatandaş ilk kez ‘sanal alem’le tanışacak

31.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, internet seferberliği başlattı. Arslan, “İnternetsiz ev kalmasın diyerek, seferberlik başlatıyoruz” dedi.

2 milyon vatandaş ilk kez ‘sanal alem’le tanışacak

Kars Akıllı Şehir ve Fiberkent Projesi tanıtımında konuşan Arslan, internetin artık elektrik ve su kadar önemli olduğunu söyledi. Arslan, “Bugünün Türkiye’sinde tek bir vatandaşımızın dahi internete erişmekten mahrum kalmasını istemiyoruz. Bunun için ‘İnternetsiz ev kalmasın’ seferberliğini başlatıyoruz. Bu seferberliğin ilk adımı, internet fiyatlarının her gelir grubu tarafından ulaşılabilir şekilde düşük olması” dedi.

Haberin Devamı

Tarifeler ucuzlayacak

Arslan, Türkiye’de sabit telefon abonesi olan ama bir kere bile internet kullanmamış yaklaşık 2 milyon hane olduğuna dikkat çekerek, “Bu seferberliğin ilk hedefi bu 2 milyon hanedeki vatandaşımızı internetle buluşturmak. Türk Telekom’daki arkadaşlarımızdan bu seferberlik kapsamında, ilk kez internetle tanışacak vatandaşlarımız için özel bir tarife çıkarmalarını rica ettik. Onlar da bu çağrıyı benimsedi ve kar amacı gütmeyen tarife üzerinde çalışmaya başladılar. Tüm internet servis sağlayıcıların kar gütmeyen hizmetten yararlanmasıyla ilgili uygulamanın önünü açtık” diye konuştu.

Türkiye genelinde Türk Telekom ile Fiberkent adıyla yeni bir proje başlattıklarına işaret eden Arslan, proje kapsamında her binaya ve sokağa kadar fiberi götüreceklerini ifade etti. Arslan, eski bakır altyapının fiber altyapıya dönüştürülmesini hedeflediklerini dile getirerek, “Bu dönüşümlerin yapıldığı sahalarda her aboneye saniyede 100 megabit hızına kadar hat sağlamış bulunuyoruz. Bu projeyi Kars’ta başlatmış oluyoruz. Bu yıl içinde de tamamlamayı hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

Kars’ı akıllı şehir yaptı...

Türk Telekom CEO’su Paul Doany ise, Kars’ı akıllı şehir haline getirmenin ve şehre fiber hızında internet sunuyor olmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Akıllı şehirlerin, verimliliği artırdığına işaret eden Doany, “Bugünden sonra Kars halkını daha verimli, düzenli ve konforlu bir şehir hayatı bekliyor. Buna ek olarak Kars’ın tarihi ve kültürel mirasını tanıtmak amacıyla ‘Kars mobil’ uygulamasını da kullanıma sunduk. Kars’taki mevcut internet altyapımızı fiberle yeniliyoruz. Karslılar da hızlı internetten faydalanacak, dijital imkanlara kavuşacak” dedi.