Gündem 2 milyonluk vurgun yapan çete çökertildi

2 milyonluk vurgun yapan çete çökertildi

09.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine başvuran çok sayıda kişi, banka kartları ve kredi kartlarından bilgileri dışında para çekimi yapıldığı yönünde şikâyetçi oldu. Polis ekipleri şikâyetler doğrultusunda çalışma başlatarak şebekeyi 3 ay boyunca takip altına aldı.

2 milyonluk vurgun yapan  çete çökertildi

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri çalışmaların ardından şüphelilerin kullandığı Ümraniye ve Beykoz’da bulunan adreslere operasyon düzenledi. Adreslerde yapılan aramalarda 2 dizüstü bilgisayar, 11 harddisk, çok sayıda hafıza kartı, çeşitli telefonlar ile sim kartlar ve 1 pompalı tüfek ele geçirildi. Operasyon kapsamında şebeke liderleri olduğu iddia edilen Ceyhun K.’nın da aralarında bulunduğu 22 kişi gözaltına alındı. Ceyhun K. ile Salih A., Kadir T., Emre E., Sefa K., Halil İbrahim M., Nazan E. ve Emre T. çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ele geçirilen hard disklerde yaptığı ilk incelemelerde şebekesinin binlerce kişinin bilgileriyle yaklaşık olarak 2 milyon lira kazanç elde edildiğini değerlendiriyor.