Gündem 2 minibüsteki 100 ’Umut yolcusu’ yakalandı

2 minibüsteki 100 ’Umut yolcusu’ yakalandı

15.09.2015 - 08:20 | Son Güncellenme:

İZMİR’de, yasa dışı yollardan yurt dışına gitmek isteyen aralarında kadın ve çocukların da olduğu yaklaşık 100 kaçak göçmen, kendilerini takip eden polis ekipleri tarafından 2 minibüste yakalandı.

2 minibüsteki 100 ’Umut yolcusu’ yakalandı

Kent merkezinde, içinde yabancı uyruklu çok sayıda kişinin bulunduğu 2 minibüs ihbarını alan polis ekipleri, araçları takibe aldı. Takibe alınan minibüsler saat 02.30 sıralarında İzmir’den Çeşme Otoyolu’na girdi. Polis ekipleri, İzmir-Çeşme Otoyolu Seferihisar Kavşağı’nda minibüslere ikazda bulunarak durdurmak istedi.

Haberin Devamı

Sürücüler polisin ikazına uymadı. Başlayan kovalamacada İsmail Doğan yönetimindeki 45 PY 790 plakalı minibüs polis ekip otomobiline arkadan çarptı. Durdurulan minibüslerden inen sürücü İsmail Doğan ve 45 KF 328 plakalı aracın kimliği tespit edilemeyen sürücüsü kaçtı. Polis kaçan sürücülerden Doğan’ı yakaladı.

Minibüslerden aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yaklaşık 100 kaçak< göçmen can yelekleriyle birlikte yakalandı.

Kaçak göçmenler otobüslerle, Yeşilyurt Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Gözaltına alınan İsmail Doğan, Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, polis kaçan diğer minibüs sürücüsünü yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor. Soruşturma sürdürülüyor.