2 Saatte Brezilya Poposu

Brezilya kalçası ya da poposu, dik ve yuvarlak formu dolayısıyla kadınlar arasında en çok tercih edilen estetik ölçülerdendir. Popo estetiği operasyonları ile halk arasında “tahta gibi” benzetmesi yapılan dümdüz bir popo şekli dahi Brezilya popo formuna kavuşturulabilmektedir. Dünyaca ünlü repçi Nicki Minaj’ın geçmişten bugüne geçirdiği değişim ile sahip olduğu dik ve yuvarlak popo formu, kıskanılan vücut hatları, Brezilya poposu estetiğinin etkileyici sonuçları açısından çok güzel bir örnek oluşturmaktadır.

Haberin Devamı

Özellikle 30’lu yaşlardan itibaren kadınlarda popo ve basen uyumu bozulmaya başlar. Poponun şeklini belirleyen, deri altındaki yağ dokusudur. Yağların yayılma şekli ve miktarı, kas formunu gölgeleyerek düz, köşeli, ters üçgen ya da basık, bacak ile sınırları ortadan kalkmış kalça görünümü ortaya çıkarır. Sık yapılan diyetler, aşırı ve dengesiz beslenme, kilo almaya genetik yatkınlık, yerçekiminin etkisi, yaşlanmayla birlikte kalorilerimizi yakan metabolizma çalışma hızının sürekli azalması, özellikle popo ve basenlerdeki yağlanma ve dağılımı üzerinde gözle görülür olumsuz bir lokal etki yaratmaktadır. Basenler gün geçtikçe genişleme eğilimine girer. Büyük yağ hücreleri bu genişlemeden sorumludur. Popo ve basenlerde lokalize olmuş dirençli yağlardan kurtulmak belki de ömür boyu diyet ve egzersizi gerektirmektedir. Ancak bu uğraşlar sırasında iri yağ hücreleri yok olmaz, küçülür. Daha sonra tekrar ortaya çıkar ve kalçanın ideal şeklini tekrar bozar.

Brezilya poposu ya da kalçasını oluşturmak, popo dikleştirme operasyonları kişinin vücut hatlarına göre belirlenir. Çoğunlukla basen küçültülür, kalça belirginleştirilip dikleştirilir ve bel çevresinde yağlanma varsa bunlar alınarak basenlerden bele doğru incelen kavisli bir geçiş sağlanır.

Brezilya Poposu İçin Uygulanan Estetik Yöntemler

Silikon Protez ile Kalça Büyütme Ameliyatı

-Kalça büyütmede hastanın popo kası ve yağ miktarı durumuna göre kalça silikonu kullanılır.

-Bu protezler meme büyütme silikonlarının benzeri özel tasarımlı ancak daha yoğun bir dokuya sahiptir.

Haberin Devamı

-Popo yanağı içinden açılan kesilerden kas altına yerleştirilir. Dolayısıyla dikiş izi görünmez.

-Oturma kalkma gibi beden hareketlerinden etkilenmez.

-Genel ya da lokal anestezi altında gerçekleştirilir.

-Ortalama 1.5 saatte popo estetiği ameliyatı tamamlanır.

-Hasta aynı gün evine dönebilmektedir.

-Popodaki görünüm değişikliği ameliyattan hemen sonra görülebilir.

-1 haftada işbaşı yapabilen hasta, ortalama 1 ay sonra tam iyileşme ile Brezilya tipi popo şekline sağlıklı bir şekilde kavuşur.

-Estetik operasyon geçirildiği belli olmaz, çünkü doğal kıvrımlara ve dolgunluğa sahip popo formu elde edilmektedir.

Yağ Aldırma ve Yağ Transferi yöntemleriyle Brezilya Poposu Estetiği

-Popoda şekil bozukluğuna neden olan, basenler ile uyumsuz bir görüntü yaratan fazla miktardaki yağlar orantılı bir şekilde lazer lipoliz ya da vaser lipo vücut şekillendirme yöntemleriyle yok edilir.

-Hedef bölgeler popo, basen ve bel simidi yağ dokularıdır.

-Alınacak yağ miktarı çok fazla ise liposuction ile operasyon kombine edilir.

Haberin Devamı

-Alınan yağlardan bir kısmı özel işlemlerden geçirilerek poponun dikleştirilmesi, geriye ve yukarı doğru yuvarlak bir şekil oluşturulması için kalçaya transfer edilir.

-Genel ya da lokal anestezi altında gerçekleştirilir.

-Ortalama 2 saat sürer.

-Operasyonun büyüklüğüne göre hasta aynı gün taburcu edilir ya da 1 gün yatışı sağlanır.

-İşe dönme süresi genellikle 1 haftadır.

-30 ila 45 günde tam sonuçlar ortaya çıkar.

-Dikiş atılmadığı için iz kalmaz.

-Kişi, doğal görünümlü sıkı, dik ve yuvarlak kalça şekline kavuşur.

Silikon protezi ile Brezilya poposu estetiği sonuçları kalıcıdır. Yağ transferi yönteminde yağ hücreleri uzun yıllar kalıcılığını korumaktadır. Brezilya popo estetiği yöntemleri, dişilik imajını güçlendiren, pekiştiren, kadının özgüvenini ciddi anlamda tazeleyen operasyonlardır.

Size yakışan, abartısız ve doğal estetiğe dair yeni yazımızda görüşmek dileğiyle…

Sağlık ve sevgiyle kalın…

www.tayfunturkaslan.com

Instagram://drtayfunturkaslan

Facebook://DrTturkaslan