Ankara "2. Somut Olmayan Kültürel Miras Kış Okulu" Sona Erdi

"2. Somut Olmayan Kültürel Miras Kış Okulu" Sona Erdi

24.01.2018 - 16:27 | Son Güncellenme:

.

2. Somut Olmayan Kültürel Miras Kış Okulu Sona Erdi

ÇANKIRI (AA) - Çankırı'nın Ilgaz ilçesinde düzenlenen "2. Somut Olmayan Kültürel Miras Kış Okulu" programına katılan 45 katılımcı sertifikalarını aldı.

Haberin Devamı

Çankırı Belediyesi ev sahipliğinde Ilgaz Dağı'nda bir otelde UNESCO Türkiye Milli Komisyonu, Somut Olmayan Kültürel Miras Enstitüsü, Gazi Üniversitesi Türk Halk Bilimi Araştırma ve Uygulama Merkezi iş birliğiyle düzenlenen Kış Okulu, törenle sona erdi.

Somut olmayan kültürel miras alanında uluslararası deneyime sahip uzmanların katılımı ile kültürel mirasları koruma, kuşaktan kuşağa aktarım, medya, eğitim, katılım, yönetim, sürdürülebilir kalkınma ile somut olmayan kültürel miras arasındaki ilişkilerin tartışıldığı etkinlikte, 45 katılımcıya sertifikaları verildi.

Kapanış töreninde konuşan Belediye Başkanı İrfan Dinç, somut olmayan kültürel miras alanında araştırmalar yaparak katkı sağlayan tüm katılımcılara teşekkür etti.

Haberin Devamı

Katılımcılar da Çankırı Belediyesinin ev sahipliğinden duydukları memnuniyeti dile getirerek Çankırı'ya geldikten sonra öz kültürünü tanıyan, sahip çıkan ve tanıtmaya çalışan özverili insanlar ile karşılaşmaktan mutluluk duyduklarını ve bu çabaların örnek alınması gerektiğini kaydetti.

Yazarlar