Eskişehir 2. TURİZM SEKTÖRÜ-ÜNİVERSİTE BULUŞMALARI ESOGÜ’DE BAŞLADI

2. TURİZM SEKTÖRÜ-ÜNİVERSİTE BULUŞMALARI ESOGÜ’DE BAŞLADI

06.03.2015 - 11:32 | Son Güncellenme:

.

2. TURİZM SEKTÖRÜ-ÜNİVERSİTE BULUŞMALARI ESOGÜ’DE BAŞLADI

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanlığı tarafından ikincisi düzenlenen “Turizm Sektörü-Üniversite Buluşmaları”, ESOGÜ Prof. Dr. Fazıl Tekin Salonu’nda başladı.
İki gün sürecek olan etkinliğin açılışında konuşan Turizm Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Yaşar Sarı, etkinlik boyunca fakülte öğrencilerinin turizm sektörü temsilcileri ile yüz yüze iş ve staj görüşmeleri yapacağını, ayrıca sektörden konuşmacıların deneyimlerini paylaşacağı sunumları izleme fırsatı bulacağını söyledi.
ÖĞRENCİLER BİRAZ YALNIZ KALDI
ESOGÜ Rektör Yardımcısı ve Turizm Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. M. Bahaddin Acat ise, turizm sektöründe var olan alaylılık ve mekteplilik akımlarının mutlaka bir araya gelmesi gerektiğini belirtirken, okulda temel teorik bilgilerin edinilmesinin ardından, bu bilgilerin sektördeki uygulamalarla bütünleştirilmesinin önemine dikkat çekti. Turizm öğrencilerinin kariyerleri ile ilgili karar verme sürecinde biraz yalnız kaldığını belirten Prof. Dr. M. Bahaddin Acat, bu bakımdan Turizm Sektörü - Üniversite Buluşmaları’nın kariyer bilincinin oluşması, özgüven kazanma ve sektörde deneyimli kişilerle tanışma açısından öğrencilere faydalı olacağını ifade etti.
TURİST KONAKLAMA SÜRESİ UZAMALI
Eskişehir Vali Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Günay, Eskişehir’deki turizm yatırımlarının artarak devam ettiğini belirterek, kentin büyük turizm potansiyelinin harekete geçmekte olduğunu ve şu anda kısa süreli olan ortalama turist konaklama süresinin uzamasını sağlamayı amaçladıklarını söyledi. Eskişehir dışından çok sayıda işletmenin etkinliğe katılmasının sevindirici olduğunu kaydeden Dr. Ömer Faruk Günay, Turizm Sektörü-Üniversite Buluşmaları’nın düzenlenmesinde emeği geçenleri kutladı.