Ankara 2. Ulusal Kırkım Şampiyonası Başladı

2. Ulusal Kırkım Şampiyonası Başladı

19.05.2017 - 13:56 | Son Güncellenme:

.

2. Ulusal Kırkım Şampiyonası Başladı

2. Ulusal Kırkım Şampiyonası başladı. Yarışmanın ön elemesine 33 kişi katılım sağladı. Koyunlar büyük bir hız ve titizlikle kırpıldı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin ana sponsorluğunda Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen “Anadolu Yetiştiriciler, Canlı Hayvan ve Çoban Fuarı” kapsamında “2. Ulusal Kırkım Şampiyonası” gerçekleştirildi. Yarışmanın ön elemesine 4’ü kadın 33 yarışmacı katıldı. Denizli, Eskişehir, Antalya, Karaman, Konya ve Kayseri gibi birçok farklı ilden yarışmaya katılım sağlandı.
Ulusal Kırkım Yarışması, ön eleme, yarı final ve final sürecinden oluşuyor. Ön elemelerde yarışmacılar birer koyun kırkarken, yarı finalde 2, finalde ise 3 koyun kırkılıyor. Yarışmada öne çıkan unsur ise koyunların hızlı ve dikkatli bir şekilde kırkılması. Eğer yarışmacılar, kırkma işlemi sırasında koyunların tendonlarına zarar verir veya kural dışı hareketlerde bulunursa ceza puanı uygulamaya giriyor. 33 kişi ile başlayan ön eleme sonrasında yarı finale 20, finale ise 3 kişi katılabilecek.
Yarışma ile Türkiye’de küçükbaş hayvan varlığının, makineli kırkıma geçilerek, yününün daha değerli satılmasının sağlanması amaçlanıyor.