Ankara 2. Uluslararası İş'te Kadın Zirvesi

2. Uluslararası İş'te Kadın Zirvesi

05.12.2017 - 17:52 | Son Güncellenme:

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu: "Bugün gerçekten içimize sinen bir düzenlemeyi Sayın Cumhurbaşkanımız kamuoyuyla paylaştı. Bunun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Burada dört aşamalı bir çalışma hayata geçirdik. Toplamda 900 bin çalışanı kapsıyor" "Analık da çalışmak da bir hak. Kadınlarımız bu iki hak arasından birine yönelmek zorunda kalmasınlar diye iş ve aile yaşamını uyumlaştırma politikaları çok önemli"

2. Uluslararası İşte Kadın Zirvesi

ANKARA (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "Bugün gerçekten içimize sinen bir düzenlemeyi Sayın Cumhurbaşkanımız kamuoyuyla paylaştı. Bunun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Burada dört aşamalı bir çalışma hayata geçirdik. Toplamda 900 bin çalışanı kapsıyor. Bu gerçekten büyük bir rakam." dedi.

Haberin Devamı

Bakan Sarıeroğlu, ATO Congresium'da, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığınca düzenlenen 2. Uluslararası İş'te Kadın Zirvesi'ne katıldı.

Türkiye'de kadınların iş gücüne katılım oranının yüzde 34 seviyelerinde olduğunu belirten Sarıeroğlu, 2023 hedefleri arasında bu oranın yüzde 41'e çıkartılmasının yer aldığını ifade etti.

Kadınların iş gücüne katılım niyetinde olmasının kendilerine memnun ettiğini aktaran Sarıeroğlu, şöyle devam etti:

"Bütün imkanlarımızı seferber edip kadınlarımızın iş hayatında daha güçlü şekilde yer almasını sağlayacağız. Kadınların kariyer ve analık arasında bir tercih yapma zorunluluğunda kalmasını engelleyecek politikaları ortaya koyuyoruz. Analık da çalışmak da bir hak. Kadınlarımız bu iki hak arasından birine yönelmek zorunda kalmasınlar diye iş ve aile yaşamını uyumlaştırma politikaları çok önemli. Bu konuda da önemli aşamalarımız oldu. Kadınlarımız sekiz hafta doğum öncesi sekiz hafta doğum sonrası olmak üzere toplam 16 hafta ile dünya ülkelerinin üzerinde doğum izni hakkına sahip. Sonrasında da kadınlarımıza yarı zamanlı çalışma imkanı getirdik. Yarı zamanlı çalışılıyor ama tam zamanlı maaş veriyoruz. Sigortaları da tam zamanlı çalışılıyor şeklinde yatırılıyor. Aynısını kamuda yaptık."

Haberin Devamı

- "Taşeron çalıştırmayı ortadan kaldırıyoruz"

Konuşmasında, taşeron işçilerle ilgili düzenlemeye de değinen Sarıeroğlu, çok sayıda kadının taşeron işçi statüsünde çalıştığına dikkati çekti.

Sarıeroğlu, taşeron işçilerin durumuyla ilgili kamuoyunda uzun süredir bir beklentinin olduğuna işaret ederek, şu bilgileri verdi:

"Bugün gerçekten içimize sinen bir düzenlemeyi Sayın Cumhurbaşkanımız kamuoyuyla paylaştı. Bunun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Burada dört aşamalı bir çalışma hayata geçirdik. Toplamda 900 bin çalışanı kapsıyor. Bu, gerçekten büyük bir rakam. Bu düzenlemeyi yapmak için çok titiz bir çalışma yaptığımızı, her konuyu masaya yatırdığımızı ifade etmek istiyorum. Samimiyetle yapılan bir çalışmadır. Merkezi bütçeyle düzenlenen bütün kamu kurum ve kuruluşlarında yer alan taşerondaki kardeşlerimiz tam şekilde kadroya alınmış durumdalar. Belediye ve il özel idarelerinde taşeronda çalışan işçiler, belediyelerin ve il özel idarelerinin kuracağı iktisadi teşekküllerde işçi olarak istihdam edilecekler. Hem belediyelerde hem il özel idarelerinde personel alımına dayalı taşeron çalıştırmayı ortadan kaldırıyoruz. Bu işin en önemli yanı budur."