Antalya 2.ULUSLARARASI İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI KONGRESİ ANTALYA’DA YAPILACAK

2.ULUSLARARASI İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI KONGRESİ ANTALYA’DA YAPILACAK

25.11.2014 - 10:26 | Son Güncellenme:

.

2.ULUSLARARASI İŞ VE MESLEK DANIŞMANLIĞI KONGRESİ ANTALYA’DA YAPILACAK

Antalya’nın Manavgat ilçesinde düzenlenecek olan “2.Uluslararası İş ve Meslek Danışmanlığı Kongresi” 26-27 Kasım tarihlerinde Sueno Hotels Beach’te gerçekleştirilecek.
Antalya’da düzenlenecek olan II. Uluslararası İş ve Meslek Danışmanlığı Kongresi ile istihdamın korunması ve işsizliğin azaltılmasına yönelik iş ve meslek danışmanlığı hizmetinin değerlendirilerek, bu potansiyelin harekete geçirilmesi yönünde güncel bilimsel çalışmaların sonuçlarının paylaşılacağı bir platform oluşturulması hedeflendiği belirtildi.
Ulusal hem de uluslararası düzeyde iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinin iyi uygulama örneklerinin sunulacağı ve iş ve meslek danışmanlığı hizmetine yönelik politika ve stratejilerin tartışılarak öneriler geliştirileceği kongrede sunulmak üzere hazırlanmış olan çalışmalar bilim kurulu tarafından değerlendirilerek, uygun bulunan çalışmaların bildiri kitabında yayımlanacağı kaydedildi.
Kongrede ana temaların ise Türkiye de eğitim, çalışma, iş anlayışı ve etiği, özel politika gerektiren gruplara yönelik iş ve meslek danışmanlığı hizmetleri,bilişim teknolojileri destekli iş ve meslek danışmanlığı,aktif yaşlanma ve yaşam boyu rehberlik,sosyal girişimcilik/sorumluluk ve çalışma hayatı, örgün ve yaygın eğitimde kariyer danışmanlığı ve okuldan işe geçiş olduğu ifade edildi.
Kongre bilim kurulu ise Prof. Dr. Ahmet Cevat Acar (Türkiye Bilimler Akademisi),Prof. Dr. Ayşegül Ataman (Lefke Avrupa Üniversitesi), Prof. Dr. Banu Yazgan İnanç (Toros Üniversitesi),Prof. Dr. Binnur YEşilyaprak (Ankara Üniversitesi ),Prof. Dr. Demet Ulusoy (Hacettepe Üniversitesi ),Prof. Dr. Eyüp Bedir (Gazi Üniversitesi),Prof. Dr. Feride Bacanlı (Gazi Üniversitesi),Prof. Dr. Filiz Bilge (Hacettepe Üniversitesi),Prof. Dr. Galip Yüksel (Gazi Üniversitesi),Prof. Dr. H. Okan Tarhan (Orta Doğu Teknik Üniversitesi),Prof. Dr. Mimar Türkkahraman (Akdeniz Üniversitesi),Prof. Dr. Mustafa Aykaç (Kırklareli Üniversitesi Rektörü),Prof. Dr. Nancy Arthur (Kanada Calgary Üniversitesi),Prof. Dr. Oğuz KaradeniZ (Pamukkale Üniversitesi), Prof. Dr. Reyhan Bilgiç (Orta Doğu Teknik Üniversitesi),Prof. D. Ronald G. Sultana (Malta Üniversitesi),Prof. Dr. Selahattin Turan (Eskişehir Osmangazi Üniversitesi),Prof. Dr. Susan Whıston (Indiana üniversitesi),Prof. Dr. Süleyman Özdemir (İstanbul Üniversitesi),Prof. Dr. Şerafettin Karakaya (Akdeniz Üniversitesi),Prof. Dr. Tuncay Ergene (Hacettepe Üniversitesi), Prof. Dr. Yüksel Kavak (Hacettepe Üniversitesi),Doç. Dr. Ali Kitiş (Pamukkale Üniversitesi ),Doç. Dr. Arif Özer (Hacettepe Üniversitesi),Doç. Dr. Metin Pişkin (Ankara Üniversitesi),Doç. Dr. Mustafa Orçan (Yıldırım Beyazıt Üniversitesi),Doç. Dr. Seher Sevim (Ankara Üniversitesi),Yrd. Doç. Dr. Aslı Göncü (Çankaya Üniversitesi),Yrd. Doç. Dr. Ayşe Esmeray Yoğun (Toros Üniversitesi), Dr. Antje Barabasch (CEDEFOP Uzmanı)Dr. Gerhart Rott (Kıdemli Akademik Danışman, Wuppertal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Araştırmaları Enstitüsü),Dr. Mick Carey (Euroguidance İngiltere Koordinatörü),Dr. Mika Launikari (Yaşam Boyu Rehberlik Uzmanı),Dr. Pınar Çağlar Kuşçu (İŞKUR Eğitim Uzmanı) ve Dr.Tibor Bors Borbely-Pecze’den (Macaristan Ulusal İstihdam Ofisi Uzmanı) oluşuyor.