Samsun 2 Yaşında 37 Kilo Olan Yağız Bebek İlacına Kavuştu

2 Yaşında 37 Kilo Olan Yağız Bebek İlacına Kavuştu

11.11.2017 - 12:36 | Son Güncellenme:

.

2 Yaşında 37 Kilo Olan Yağız Bebek İlacına Kavuştu

"Leptin hormonu eksikliği" nedeniyle sürekli kilo alan ve 2 yaşında 37 kiloya ulaşan Yağız bebek, yurt dışından getirilen ve değeri 15 bin TL olan ilaca kavuştu.
Sedat ve Sevda Bekte çifti, ikinci çocukları Yağız’ı 5 aylıkken kilo problemi nedeniyle doktora götürdü. Yapılan araştırmalar sonucu çocuğa "leptin hormonu eksikliği" teşhisi konuldu. Doktorlar, aileye bebeğin tedavisi için yurt dışında bulunan ve SGK kapsamı dışında olan 4 bin 441 dolar değerindeki ilacın kullanması gerektiğini söyledi.
İlacın hastalık tanısının dışında kaldığını söyleyen aile, ilacı alacak güçlerinin olmadığını belirtti. Bebeklerinin hastalık tanısına göre ilacın SGK kapsamına alınmasını isteyen aile, bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yardım istedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Sağlık Bakanı ve yerel yönetimlerin konuyu araştırması sonucu ilaç SGK kapsamına alınarak Yağız bebek ücretsiz olarak ilacına kavuştu. İlacı alır almaz kullanmaya başlayan Yazığ bebeğin kilolarından kurtulup sağlığına kavuşması bekleniyor.

"Dün bugün yeme isteği azaldı"
İlaca kavuştuklarını söyleyen Sedat Bekte, "Yağızın 4 Kasım doğum günüydü. Bu ilaç ona aynı zamanda bir doğum günü hediyesi oldu. Cumhurbaşkanımıza, Sağlık Bakanımıza, Yüksel Öğüten’e ve yardım eden bütün herkese teşekkür ediyorum. İlacı kullanmaya başladık. Bir ay sonra kontrolümüz var. Etkili olacağını düşünüyoruz. Şimdiden yemesinde falan biraz değişiklikler oldu. Dün bugün yeme isteği azaldı. Ondokuz Mayıs Tıp Fakültesi eczanesinden ilacımızı ücretsiz alıyoruz" dedi.

"Allah’ın izniyle Yağız bundan sonra rahat bir nefes alacak"
Sevda Bekte, "Bu duygunun tarifi yok. Öncelikle Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Sağlık Bakanımız Ahmet Demircan’a, Yüksel Öğüten’e ve yardım eden bütün herkese teşekkür ediyorum. Rabb’im tüm hastalara şifa versin. Rabb’im kimseyi evladıyla sınamasın. Allah’ın izniyle Yağız bundan sonra rahat bir nefes alacak. Kelimelerin bittiği yer" diye konuştu.