Gündem 2 yıl önce başlayan mafya hesaplaşması Dubai'ye uzandı

2 yıl önce başlayan mafya hesaplaşması Dubai'ye uzandı

16.05.2016 - 11:05 | Son Güncellenme:

İstanbul'da 2014 yılının eylül ayında başlayan mafya hesaplaşmasında son durak Dubai oldu. İran asıllı bir Türk vatandaşı maridana 9 kurşunla vurulmuş halde bulundu. Dubaili yetkililer bu infazın uyuşturucu ticareti yaptığı iddia ıdelin İran asıllı Naci Şerifi Zindaşti'nin kızının İstanbul'da öldürülmesi ile bağlantılı olduğunu belirtiyor. İnfazı gerçekleştiren Kolombiya ve Hint asıllı iki tetikçi ise Kanada'ya kaçtı.

2 yıl önce başlayan mafya hesaplaşması Dubaiye uzandı

Dubai Marinası, 4 Mayıs 2014'te İran asıllı bir Türk vatandaşının öldürülmesiyle, İstanbul'da başlayan mafya hesaplaşmasının son durağı oldu. Dubai emniyeti tarafından yapılan açıklamada suikaste uğrayan kişinin vücudundan 9 mermi çıkarıldığı belirtilirken mermilerden 7'sinin kurbanın başına isabet ettiği açıklandı. Cinayetin Rus ve Avusturya yapımı iki tabancayla işlendiği tespit edilirken, saldırganların maktulü bir süre takip ettiği sonra bir otoparkta susturucu takılmış iki tabancayla öldürdükleri belirlendi.

Haberin Devamı

KANADA’DAN İSTENİYORLAR

Vatan gazetesinin haberine göre, Kolombiya ve Hint asıllı Kanada vatandaşı oldukları belirlenen iki tetikçinin, cinayeti işledikten sonra Kanada'ya kaçtığını söyleyen Dubai Polis Şefi Hamis Matar el Muzeyna, cinayetin azmettiricisi olarak da bir İran vatandaşının arandığını ifade etti. Yetkililer, suikaste kurban giden kişinin, Türkiye'de öldürülen genç bir kadının cinayetiyle bağlantısı bulunduğunu vurguladı. Arap yetkililer, cinayete karışan kişilerin Dubai'ye iadesi konusunda Kanada makamlarıyla bağlantıya geçildiğini açıkladı. 4 Aralık'taysa uyuşturucu baronu Ali Ekber Akgün İstinye'de lüks otomobilinde öldürüldü.

İŞTE O ANLAR

2 yıl önce başlayan mafya hesaplaşması Dubaiye uzandı

İKİ AY ÖNCE GÖZALTINA ALINMIŞTI

Sarıyer Reşitpaşa Mahallesi'nde 25 Mart Cuma günü bir ticari anlaşmazlık sebebiyle Ömer Erdal Akkartal'ın villasını basan İranlı Naci Şerifi Zindaşti ve 6 adamı arasında silahlı çatışma meydana geldi. Çatışmada hiç kimse yaralanmazken polis ekipleri olayla ilgili olarak çalışma başlattı. Polis ekipleri 26 Mart Cumartesi günü operasyon düzenleyerek Zindaşti ve 4 adamını yakalayarak gözaltına aldı. Yapılan aramalarda 3 tabanca ve 22 mermi ele geçirildi. Zindaçti Ömer Erdal Akkartal'ın olmayan bir yatı 1 milyon 300 bin liraya kendisine satmaya çalıştığını fark etmesi üzerine yaşanan tartışma ardından Akkartal'ın yaşadığı villaya gittikten sonra çatışma meydana geldiğini söylediği öğrenildi. Zindaşti tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

2 yıl önce başlayan mafya hesaplaşması Dubaiye uzandı

İÇ HESAPLAŞMA İNFAZ ZİNCİRİNİN PİMİNİ ÇEKTİ

İddialara göre olayın temeli Zindaşti ile uyuşturucusunu ihbar ettiği Orhan U., Çetin K. ve Urfi Çetinkaya'nın sağ kolu Ali G. arasındaki çatışmaya dayanıyor. Zindaşti'nin ihbarının intikamını almak isteyen karşı grup iddialara göre intikam için Sarallar grubu ile anlaştı. Sarallar'ın adamları saldırıyı gerçekleştirdi. Ancak yine iddialara göre Zindaşti de Vedat Şahin grubu ile anlaştı. Şahin'in adamları 22 Aralık 2014 tarihinde Zindaşti'nin kızını vuran Sarallar'ın adamlarını vurdu. Bu olaydan 2 gün sonra ise ‘Futbolcu' lakaplı Ali Ekber Akgün İstanbul'da aracında infaz edildi. Akgün, Hollanda'daki uyuşturucu pazarının en önemli aktörlerinden biri olarak biliniyordu. Akgün'ün infazından 9 saat sonra ise Nişantaşı'nda başka bir saldırı olayı yaşandı. Nişantaşı'nda Vedat Şahin kurşunların hedefi oldu. Bu eylemin arkasında ise suç örgütü Sarallar'ın olduğu iddia edildi. İstanbul'daki hesaplaşmadan yaklaşık 1 yıl sonra ise bu kez Dubai'deki bir başka suikast yaşandı.

Haberin Devamı

ZİNDAŞTİ BAĞLANTISI

Dubaili yetkililerin söylediği Türkiye bağlantısı ise 26 Eylül 2014 tarihinde İran asıllı Naci Şerifi Zindaşti'ye yönelik İstanbul'da gerçekleştirilen saldırıya işaret ediyor. Türk istihbarat birimlerine göre 2014 yılının Eylül ayında gerçekleşen saldırıda Zindaşti'nin 19 yaşındaki kızı Arzu Şerifi Zindaşti ve şoförü Devrim Öztunç (23) hayatını kaybetmişti. İddialara göre, Zindaşti uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya'nın mallarını ihbar etmişti ve aralarında bu yüzden husumet çıkmıştı. Zindaşti de kızının cenaze töreninde ‘Esas hedef bendim' dedi ve ardından İstanbul'da art arda silahlı saldırı olayları yaşandı.