Gündem 20 dakika suyun altında kalıp yaşama döndü

20 dakika suyun altında kalıp yaşama döndü

19.04.2016 - 16:50 | Son Güncellenme:

İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler, Kızılırmak'a giren adamı kanca yardımı ile sudan baygın çıkardı. Şanslı adam acil serviste yapılan müdahaleyle kurtuldu.

20 dakika suyun altında kalıp yaşama döndü

Samsun'un Bafra ilçesinde Kızılırmak Nehri’ne girerek suda kaybolan şahıs 20 dakika sonra sudan baygın çıkarıldı. Kızılırmak Köprüsü’nde fotoğraf çeken emekli polis Cemalettin Olgun, köprünün altında bir şahsı yürüyerek suya girerken gördü. Bir süre bekledikten sonra suya giren şahsın bir daha geri çıkmaması üzere durumu 112 ve polise bildirdi. Olay yerine 112 Acil ve polis ekipleri sevk edildi.

Haberin Devamı

Polis ekipleri, kıyıdan 5 metre ileride suyun içerisinde görünen şahıs hakkında Bafra İlçe Emniyet Müdürlüğü Karakol Amiri Komiser İsa Sağır’ı arayarak bilgi verdi. Komiser İsa Sağır’ın “Hemen sudan çıkarttın” talimatı üzerine itfaiyeden yardım istendi.

Kısa sürede olay yerine gelen Samsun Büyükşehir İtfaiye ekipleri yaklaşık 20 dakika suyun içerisinde kalan şahsı kanca yardımı ile sudan çıkarttı. Kenara çıkartılan ve henüz kimliği tespit edilemeyen şahsa 112 Acil ekipleri ilk müdahaleyi yaparak şahsın yaşadığını tespit etti. Ambulansla Bafra Devlet Hastanesi’ne kaldırılan şahıs burada acil serviste yapılan müdahale ile hayata döndü. Henüz kimliği belirlenemeyen şahıs Bafra’da özel bir hastaneye sevk edildi.

Haberin Devamı

Olayın görgü tanığı Cemalettin Olgun “Bafra’ya ziyarete geldim. Kızılırmak’ın son bir halini çekmek için aracımı köprünün üzerinde durdurdum ve bir kare fotoğraf aldım. Baktın adamın biri elbiseleriyle suya giriyor. Dedim ki her halde balık falan tutacak. Daldı hiç hareket yapmadı. Ben de hemen 112 ve polisi aradım. Sonra geldim baktım ki adam suyun içerisinde yatıyor” dedi.

Olayla ilgili polis soruşturma başlattı.