Gündem 20 kişilik özel ekip gönderildi

20 kişilik özel ekip gönderildi

26.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Şanlıurfa’da öldürülen motosiklet tutkunu Engin Öksüz ile Abdullah Türk cinayetlerinin aydınlatılması için özel bir ekip oluşturuldu. Şüpheli iki kişinin robot resimleri çizildi

20 kişilik özel ekip gönderildi

İstanbul’dan motosikletle Güneydoğu turuna çıkan Abdullah Türk ve Engin Öksüz’ün cesetleri önceki gün sabaha karşı Şanlıurfa Halfeti’de metruk bir binada bulundu. Olay yerinde inceleme yapan polis, pazartesi günü öldürüldüğü tahmin edilen iki arkadaşın yanlarındaki para, cüzdan, cep telefonu ve özel eşyasına dokunulmadığı, ayrıca cinayetin ardından cesetlerin üzerlerine toprak atılarak gizlenmeye çalışıldığı belirlendi.

Bölgede inceleme başlatıldı
Kamuoyunda da yankı uyandıran çifte cinayetin aydınlatılması için Asayiş Şube Müdürlüğü bünyesinde 20 kişilik özel bir ekip oluşturuldu ve Halfeti’ye gönderildi. Özel ekip, cinayetin işlendiği bölgede inceleme başlattı. Yapılan araştırmada pazartesi günü cinayetin işlendiği bölgeye doğru birinin üzerinde iki kişi bulunan 3 motosikletle toplam dört kişinin gittiğini saptayan polis, gece saatlerinde de aynı bölgeden üzerine iki kişinin daha bulunduğu motosikletin döndüğünü saptadı.

Bekçi 3 motosikletli görmüş
Polis ekiplerinin çalışması sırasında bir fıstık tarlasında bekçilik yapan ismi öğrenilemeyen bir kişi, 3 motosikletliyi gördüğünü belirterek, “Bekçilik yaptığım tarla ‘Karagül’ isimli dizinin çekimlerinin yapıldığı bölgede bulunuyor. Buraya gelen 3 motosikletliden ikisi dizi çekimlerinin yapıldığı mekânda fotoğraf çektirmek istedi, ancak bir kişi köye gidip dönüşte yapmalarını istedi. Daha sonra Çeken Mahallesi tarafına gitti. Hatırlamadığım bir saatte uzaktan 5-6 el silah sesi duydum. Silah sesinden sonra hareketlilik görmeyince, insanların öylesine havaya ateş ettiğini düşündüm” dedi.
Polis, bekçinin verdiği eşkal doğrultusunda ve MOBESE kameralarına yansıyan görüntülerle şüpheli 2 kişinin robot resimlerini çizdi. Bölgede motosiklet tutkunu olan ve motosikletleri bulunanları da tek tek mercek altına alan polis, elindeki robot resimle de karşılaştırarak soruşturmayı geniş çaplı olarak sürdürüyor.