Cilt Bakımı 20'li yaşlarındakiler için güzellik ipuçları

20'li yaşlarındakiler için güzellik ipuçları

18.12.2017 - 16:38 | Son Güncellenme:

20'li yaşlarda güzellik konusunda sahip olduğumuz bazı düşünceler daha sonra yerini keşke'lere bırakabilir. Peki 20'li yaşlarda ne yapmalı, ne yapmamalı, işte yanıtları...

20li yaşlarındakiler için güzellik ipuçları

Doğal bronzlaşmadan şaşmayın
Okul kampüsünüzde yeterince güneşlenemiyor olabilirsiniz. Bir şekilde derinizin daha bronz görünmesini istiyorsunuz; bunun için de hızlı bir çözüm olarak aklınıza solaryum geliyor. Şunu söylemek isteriz, cilt kanserleri artık insanları daha erken yaşta etkilemeye başladı. Bu yüzden, cildinize doğal olmayan hiçbir şeyi lütfen uygulamayın.

Haberin Devamı

Güneş kremi sürmeyi alışkanlık haline getirin
Güneş kremi sürmek için illa ki denize gitmeye gerek yok. Aslına bakarsanız, dışarı çıktığınız her gün güneş kreminizi çantanızdan eksik etmemelisiniz. Bunun için 30 faktörlük güneş kremlerini tercih edin. Böylece cilt lekelerine ve kırışıklıklara sahip olmayı mümkün olduğunca ertelemiş olursunuz.

20li yaşlarındakiler için güzellik ipuçları

Rujlar eğlencelidir
Kırmızı ruj sürmeye alışık olmamanızın tek sebebi henüz kendinizi aynada kırmızı bir dudakla yeterince görmemeniz olabilir. Kendinize bir kere şans verdiğinizde, ardından pembe, mor hatta siyah rujları da deneyeceksiniz. Ne yaparsanız yapın, keyifle ve sadece kendiniz için yapın.

Yüzünüzü düzenli olarak durulayın ve nemlendirin
Şimdiye kadar, makyaj sonrası yüzünüzü sadece bir havlu beziyle durulayıp bırakmış olabilirsiniz. Fakat artık doğru bir cilt bakımı şart. Makyaj masanızda bulunması gereken 5 ürün: temizleyici, tonik, serum, nemlendirici ve göz kremi . Günde iki kez bu ürünleri yukarıda belirtilen sırayla kullanırsanız, cildiniz 25 yıl sonra size minnettar olacak.

Haberin Devamı

20li yaşlarındakiler için güzellik ipuçları

Profesyonel olun
Okulda giydiğiniz her türlü kıyafeti, iş hayatınızda giymeniz mümkün değil. Bir iş görüşmesine giderken sizi derli toplu gösterecek kıyafetler seçmeniz önemli. Henüz gerçek bir işiniz olmayabilir ya da stajyer olabilirsiniz, dolabınızda bulunacak birkaç iş kıyafeti, kendinizi bu dönemde iş hayatına daha hazır hissetmenize yardımcı olabilir.

Cüzdanınıza sahip çıkın
Kendi paranızı kazanmaya başladığınızda, harcamalarınıza az da olsa dikkat etmenizde fayda var. Mesela, ucuz diye alacağınız kalitesiz bir ürün yerine paranızı biriktirip daha pahalı şeyler almanız artık daha mümkün.

20li yaşlarındakiler için güzellik ipuçları

Size özel parfüm kokunuz olsun
Parfümünüz bir nevi sizi yansıtır. Sevdiğiniz bir parfüm kokusunu buldukta sonra değiştirmemeye gayret edin; çünkü sizi parfüm kokunuzla da hatırlayanlar olacak.

Seda Kabil \ PembeNar Özel

Yazarlar