Gündem 20 milyonun banka bilgisi ellerindeydi

20 milyonun banka bilgisi ellerindeydi

27.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Aralarında 2 eski banka çalışanı ve bir bilgisayar mühendisinin de bulunduğu siber dolandırıcılık çetesi İstanbul Emniyeti’nin başarılı operasyonuyla çökertildi. Şebekede yaklaşık 20 milyon kişinin banka hesap bilgilerinin bulunduğu öğrenildi...

20 milyonun banka bilgisi ellerindeydi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, banka kartı ya da kredi kartı olanları dolandırarak büyük miktarda parayı hesaplarına geçiren bir çeteyi yakaladı. Aralarında 2 eski banka çağrı merkezi çalışanı ve bir bilgisayar mühendisinin de bulunduğu çetenin 15 üyesi tutuklanırken, şebekede yaklaşık 20 milyon kişinin banka hesap bilgilerinin bulunouğu öğrenildi. Hesaplarına aktardığı paralarla lüks teknelerde tatil yapan çete üyeleri, sosyal medya hesaplarından da ‘Bunları nasıl harcayalım’ şeklinde paylaşmalar yapmış.

Haberin Devamı

62 kişiyi dolandırdılar

İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne başvuran çeşitli bankalar, müşterilerini telefonla arayarak hesaplarındaki paraları farklı hesaplara aktaran bir çeteden şikayetçi oldu. Harekete geçen ekipler 3 ay süren teknik ve fiziki takip sonunda 20 kişilik bir çetenin banka ve kimlik bilgilerini elde ettikleri vatandaşları telefonla aradığını belirledi. Kimlik bilgilerini söyledikleri vatandaşlara hesaplarına girildiğini belirten dolandırıcıların, aldıkları şifrelerle yaklaşık 500 bin TL’yi kendi hesaplarına aktardıkları tespit edildi. Bu yolla 62 vatandaşı dolandıran şebekenin internet üzerinden sesli arama yaparak inandırıcılığı artırdığı ve kendilerini kamu görevlisi, banka çalışanı ya da sigorta temsilcisi olarak tanıttığı öğrenildi.

Haberin Devamı

20 milyonun banka bilgisi ellerindeydi

Çeyrek milyon lira!

İstanbul, Ankara ve Osmaniye’de düzenlenen operasyonlarla Sefa G. liderliğindeki 20 kişi yakalandı. Yapılan aramalarda 47 cep telefonu, 54 sim kart, 27 dizüstü bilgisayar, 5 tablet bilgisayar, 14 hard DİSK, 11 flash bellek, 15 taşınır modem, 292 bin lira, 4 senet, 3 ruhsatsız tabanca, 94 mermi, 2 sahte sürücü belgesi, 38 banka kartı ve 1 banka cüzdanı ele geçirildi. Ele geçirilen ajanda ile de kimin ne kadar dolandırıldığının notlarının tutulması dikkat çekti. Geçmişte bankaların çağrı merkezinde çalışan Burcu A. ve Nihal Y. ile bir bilgisayar mühendisinin de arasında olduğu 15 kişi tutuklanarak cezaevine konuldu.

Lüks hayat yaşıyorlardı

Dolandırıcıların haksız kazanç sağladıkları paralarla lüks teknelerde tatil yaptıkları, rezidanslarda yaşadıkları öğrenildi. Bankadan çektikleri paralarla sosyal medya üzerinden ‘bu paraları nasıl harcayalım’ şeklinde paylaşım yapan şüphelilerin, lüks bir teknede halay çektikleri görüntülerde polis tarafından dosyaya konuldu.