Geri Dön
20'nci yüzyılın en çok dinlenen şarkısı: Bohemian Rhapsody

20'nci yüzyılın en çok dinlenen şarkısı: Bohemian Rhapsody

Bir süredir dünya sineması ve müziği, Bohemian Rhapsody, Freddie Mercury ve Queen sözcüklerini sık sık duymakta. Bunda kuşkusuz Rami Malek’in başrolünde yer aldığı Bohemian Rhapsody filminin de payı büyük. 20'nci yüzyılın ikon müzisyeni Freddie Mercury’nin seslendirdiği Bohemian Rhapsody hakkında taze bir haber var.

İhsan Dindar
İhsan Dindar

Bohemian Rhapsody’yi bu zamana kadar duymamayı başarmış herkese izole hayatlarında mutluluklar dileyip Universal Music’in yaptığı açıklamaya geçelim. 21 Kasım 1975 tarihinde Queen’in yayınladığı 'A Night at the Opera' albümünün geçtiğimiz yüzyıla damga vuran albümlerden biri olduğu tescillendi. Pink Floyd’un The Wall ve Michael Jackson’ın Thriller’ı ile birlikte bu albüm, 1900’lü yıllara damgasını vurdu. Universal Music’in açıkladığı veriler de bunu doğrular nitelikte. Dün yapılan açıklamaya göre 20'nci yüzyılın en çok dinlenen şarkısı Bohemian Rhapsody oldu.

Haberin Devamı

Universal’in Spotify, Deezer ve Apple Music’ten derlediği verilere göre, Queen’in 1975 çıkışlı A Night at the Opera albümünde yer alan Bohemian Rhapsody şarkısı 1.6 milyar kez dinlendi. Bohemian Rhapsody’nin geçtiğimiz yüzyılın en çok dinlenen şarkısı olmasında, kasımda tüm dünyada gösterime giren filmin de etkisi yadsınamaz. Ancak İngiltere özelinde sık sık yapılan anketlerde Bohemian Rhapsody’nin, İngilizlerin en sevdiği şarkı olmayı başardığını da hatırlatalım. Bu listelerin ikinci ve üçüncü sıralarında da genellikle Robbie Williams’ın Angel ve Oasis’in Wonderwall şarkıları yer alır.

20nci yüzyılın en çok dinlenen şarkısı: Bohemian Rhapsody

Filmde de yer aldığı üzere Freddie Mercury, Bohemian Rhapsody’yi yapımcılara A Night at the Opera albümünün hit parçası olmasını zorlukla kabul ettirir. Bunun nedeni şarkının uzun olması, opera öğeleri taşıması ve dini-mitolojik sözlerinin telaffuzunda ortaya çıkabilecek zorlukların akılda kalıcılığı zorlaştıracağı düşüncesiydi.

Haberin Devamı

2018 yılından 1975 yılına dönüp baktığımızda iyi ki başta Freddie Mercury olmak üzere Queen üyeleri bu konuda yapımcılara diretmiş ve inandıklarından vazgeçmemiş. Sözler için teşekkürler Freddie Mercury ve o muazzam melodiler için teşekkürler Brian May...

Tanrı Queen’i korusun!

Benzer İçerikler