Otomobil 200 metre önce patlasa...

200 metre önce patlasa...

24.08.2015 - 12:09 | Son Güncellenme:

Sebastian Vettel, Pirelli'ye ateş püskürdü: "Lastiğim 200 metre önce patlasa burada konuşamazdım; Eau Rouge’da 300 kilometre/saat hızla duvara çarpmış olacaktım. Bu işin düzelmesi için başımıza ne gelmeli, bilemiyorum"

200 metre önce patlasa...

Ferrari pilotu Sebastian Vettel, F-1 Belçika GP’sinde bitime iki tur kala saatte 320 kilometre hızla giderken sağ arka lastiği patlayınca muhtemel üçüncülüğü kaybetti; 12’nci olabildi. Alman pilot, yarış sonrası kameraların karşısına geçtiğinde çok öfkeliydi ve bunun derecesiyle alakası yoktu; ölümden döndüğüne inanıyordu.

Vettel, “Lastiğim 200 metre önce patlasa burada konuşamazdım; Eau Rouge’da 300 kilometre/saat hızla duvara çarpmış olacaktım. Bu işin düzelmesi için başımıza ne gelmeli, bilemiyorum. Cuma günü Nico’nun (Rosberg) lastiği patladı. Hep bir bahane bulunuyor. ‘Pistte yabancı madde vardı. Sürücü ideal çizgiden çıkmıştı’ gibi. Hepsi saçmalık. Nico ‘Doğru çizgideydim’ diyorsa öyledir. Aynısı benim için de geçerli. Lastik üreticisi Pirelli yetkilileri, 40 tur gidebileceğimizi söylediler. 28’inci turda bu olay oldu” derken Rosberg de meslektaşına destek çıktı: “Korkunç. Biraz önce olsa sonuç vahimdi. Sabastian şanslıydı.Benim gibi. Monza da çok yüksek hızlı bir pist. Lastik sorunu tartışıp çözmeliyiz.”