3 Ocak 2000 Pazartesi 
 ANA SAYFA
 SİYASET
 HABER
 EKONOMİ
 DÜNYA
 SANAT
 YAŞAM
 SPOR
 YAZARLAR
 ENTELLEKTÜEL B.
 ÇİZERLER
 İNTER EKRAN
 HAVA DURUMU
 GAZETE PAZAR
 VİTRİN
 İNTER@KTİF
 21.YÜZYIL
 PAZAR SOHBETİ
 SAĞLIK HATTI
 E-POSTA
 ARŞİV
 KÜNYE
 TÜRKÇE KARAKTER
 REKLAM TARİFESİ
 YARDIM SAYFASI
 IN ENGLISH
Öcalan: Ben çalışıyorum Kürtler yan gelip yatıyor

İhsan Dörtkardeş DHA


       İdam cezasına çarptırılan terörist Abdullah Öcalan, bazı Kürt kurumları ve aydınları bulunmasına karşın bunların hiçbir çalışma yapmadığını belirterek, herşeyin kendisinden beklendiğini söyledi.
       Kendi imzasıyla PKK Merkez Komitesi'nin aylık dergisinde yayımlanan yazıda, Kürtler'in tiyatrosu, kültür kadrosu bulunmamasını eleştiren Öcalan, "TV ve gazete için de öyle. Bunlar büyük eksikliklerdir. Aydınlara şunu söylüyorum: Bir dil ve kültür çalışması yapmıyorsunuz. Bu, aydın misyonuna uymaz. Sizler bu konularda konferanslar düzenlemelisiniz. Basit bir kurumu bile geliştirmiyorsunuz. O zaman ne diye devletten şikayetçi oluyorsunuz?" dedi.
       Öcalan yazısında şu görüşleri dile getirdi:
       "Burada gece - gündüz düşünüyorum. Anayasal vatandaşlık bizim için neyi ifade eder? Bunun üzerinde kafa yoruyorum. Fakat bunlar gece - gündüz sigara içiyor, yatıp - kalkıyor, ciddi bir iş yapmıyor, her şeyi Öcalan'dan bekliyorlar. Kuru kuruya eleştirmek insanı bir yere götürmez. Her şey benim birşeyler yapmamla olmuyor. Bazı Kürt kurumları var. Ama kurum kurup da en ufak çalışma yapmamak korkunç bir ihmaldir. 'Ben ya yerimde otururum, ya da kurşun sıkarım anlayışı dünyanın en tembel ve yaramaz Kürtçülüğüdür."
       Kopenhag kriterleri sürecine girildiğinde hazırlıklı olmak gerektiğini savunan Öcalan şunları kaydetti:
       "Bu konuda Diyarbakır Belediyesi öncülük edebilir. Belediyecilik yalnız sokakları süpürmek değildir. Yürekleri ve beyinlerindeki kirleri de süpürsünler, halka değer versinler. Haklarından bu kadar habersiz olanlar ve kullanamayanlar vatandaş olamazlar. Devlet gelsin kolumuzdan tutup bize haklar versin demek olmaz. Avrupa ve ABD, belediyeleri baştan çıkarmak isteyebilir. 'Para alalım, biraz yararlanalım' diye siyaset olmaz. Belediyeler kültür mücadelesi versin, ille 'Gizliden gizliye Avrupa ve ABD ile görüşeceğiz' demek doğru değil."


© 1999 Milliyet