20 Mart 2000 Pazartesi 
 ANA SAYFA
 SİYASET
 HABER
 EKONOMİ
 DÜNYA
 SANAT
 YAŞAM
 SPOR
 YAZARLAR
 ENTELLEKTÜEL B.
 ÇİZERLER
 İNTER EKRAN
 HAVA DURUMU
 GAZETE PAZAR
 VİTRİN
 İNTER@KTİF
 21.YÜZYIL
 PAZAR SOHBETİ
 SAĞLIK HATTI
 E-POSTA
 ARŞİV
 KÜNYE
 TÜRKÇE KARAKTER
 REKLAM TARİFESİ
 YARDIM SAYFASI
 IN ENGLISH
Hizbullah, polisi adım adım izlemiş

Namık Durukan Diyarbakır


       Seriatçı terör örgütü Hizbullah’ın polis teşkilatını da yakından incelemeye aldığı ve emniyet binalarının krokisini çizdiği ortaya çıktı.
       Diyarbakır DGM Savcısı Galip Karayazı tarafından hazırlanan 21 sanıklı Hizbullah Şanlıurfa grubu ile ilgili iddianamede, örgütün polisi izlemek için birim kurup istihbarat akışı sağladığı, kroki çizdirdiği, polis aileleri konusunda kapsamlı araştırma yaptırdığı ifade edildi.
       İddianamede, militanların yöneticilerinden gelen talimatlar doğrultusunda polisi takibe aldığı, Şanlıurfa’da Hizbullah adına faaliyet gösteren Resul Bozkurt ile Harran Üniversitesi kimya bölümü öğrencisi İbrahim Halil Güneş’in örgüt tarafından polis memurlarının araştırılması konusunda görevlendirildikleri belirtildi. Önümüzdeki günlerde yargılanmalarına başlanacak 21 sanık hakkında 12.5 yıl hapis cezası isteniyor.


© 2000 Milliyet