23 Mart 2000 Perşembe 
 ANA SAYFA
 SİYASET
 HABER
 EKONOMİ
 DÜNYA
 SANAT
   SİNEMA
   KİTAP
   MÜZİK
 YAŞAM
 SPOR
 YAZARLAR
 ENTELLEKTÜEL B.
 ÇİZERLER
 İNTER EKRAN
 HAVA DURUMU
 GAZETE PAZAR
 VİTRİN
 İNTER@KTİF
 21.YÜZYIL
 PAZAR SOHBETİ
 SAĞLIK HATTI
 E-POSTA
 ARŞİV
 KÜNYE
 TÜRKÇE KARAKTER
 REKLAM TARİFESİ
 YARDIM SAYFASI
 IN ENGLISH
Dünyanın en ünlü "bas"ı İstanbul'da

san3.jpg        İstanbul Opera ve Balesi, günümüzün en gözde opera sanatçılarından birini, bas Paata Burchuladze'yi konuk ediyor. Sponsorluğunu Hürriyet Gazetesi'nin üstlendiği konser, bugün saat 19.00'da AKM'de gerçekleştirilecek.
       Ünlü orkestra şefi, Karajan'ın "2. Şalyapin" olarak nitelendirdiği Gürcü asıllı sanatçı, Çaykovski Konkuru, Bussetto Verdi Yarışması ve Uluslararası Luciano Pavarotti Yarışması'nda altın madalya kazanarak profesyonel sanat yaşamına başladı.
       Özellikle Verdi ve Mozart yorumlarıyla seçkinleşen Paata Burchuladze'nin repertuvarında başta Boris Godunov, Faust, Nabucco, Macbeth, Aida, Sevil Berberi, Don Giovanni olmak üzere sayısız eser bulunuyor. Pek çok CD'si bulunan sanatçı, Rus Ortodoks Kilisesi tarafından "prens" ünvanı verilen ilk Gürcü vatandaşı olma özelliğini taşıyor.
       Orkestra şefi Ivan Anguelov'un yönetiminde gerçekleşecek konserde İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestra ve Korosu yer alıyor.

© 2000 Milliyet