|
|
Dresdner, Deutsche Bank'la nişanı bozdu
Almanya'da dünyanın en büyük bankasını doğuracak birleşme başlamadan sona erdi. Dresdner Bank, Deutche Bank ile birleşmekten vazgeçtiğini açıkladı. Dresdner Bank Yönetim Kurulu, oybirliğiyle Deutsche Bank ile birleşme kararından derhal geçerli olmak üzere vazgeçme kararı aldı.
Dünyanın en büyük bankasını yaratacak olan 30 milyar dolarlık birleşme sona ererken, karara Dresdner Bank'a ait olan Kleinwort Yatırım Bankası'nın geleceği ile ilgili anlaşmazlık yol açtı. Dresdner Bank, Kleinwort'ü oluşacak yeni bankaya dahil etmek istedi. Deutsche Bank ise Kleinwort'un satılmasını ve sadece şirketlere kredi açan bölümünün elde tutulmasını istiyordu. Dresdner Bank'ta, Kleinwort'un Deutche'nin yatırım bankacılığı bölümleri kadar başarılı olduğunu savunuyordu. İki tarafın arasında uzlaşma sağlanamayınca büyük birleşme de sona erdi. Birleşmenin sona ermesinden Deutche Bank'ı sorumlu tutan Dresdner Bank'tan yapılan açıklamada, Deutche Bank'ın Kleinwort konusunda takındığı tutum yüzünden güven bunalımı yarattığı iddia edildi. Deutche Bank başkanı Rolf Breuer de birleşme görüşmelerinin kesilmesinden üzüntü duyduğunu, ancak iki tarafında birbirinden çok uzakta olduğunun anlaşıldığını söyledi.
Birleşme her iki bankanın gerek Almanya'da gerekse yurtdışındaki operasyonlarında maliyetlerini düşürmelerini sağlayacaktı. Birleşme sırasında yapılan tahminlere göre sinerjilerin birleşmesiyle 2003 yılında 3 milyar dolarlık tasarruf sağlanacaktı.
|
|