|
|
Erbakan da husrana ugradi
Genel Baskanlik yarisina sahne olan FP'de Anayasa paketi uzerinde cikan kavgayi Erbakancilara karsi yenilikciler kazandi.
Anayasa oylamasinda 69 ve 86. maddelere "evet" oyu veren 50'ye yakin FP'li, yenilikcilerin baskisi uzerine Genel Baskan Recai Kutan'in da devreye girmesiyle 101. maddede ret oyu verdi.
Yenilikciler sabahtan itibaren toplanarak Necmettin Erbakan'a en yakin isim olan Oguzhan Asilturk'un pazarlik planini engellemeye calistilar. Yenilikci Bulent Arinc, Asilturk'e "Bu hareketinizi Sayin Erbakan mi istedi? O istemediyse neden bu tavirlara giriyorsunuz?" dedi. Iki isim Genel Kurul'da da birkac kez sert bir sekilde tartisinca, Kutan araya girmek zorunda kaldi.
Yenilikcilerle birlikte ilk iki maddenin oylamasindan sonra Kutan'a giden Arinc, "Siz genel baskansaniz gorevinizi yapin, soylediklerinizin arkasinda yer alin. Yoksa komik durumlara dusuyoruz. Genel Kurul'da en one oturun ve bu oyunu bozun. Yoksa tabanimiz bizi affetmez. Asagida hic de ic acici bir durum yok" dedi.
Bu konusmanin ardindan Arinc'la birlikte Genel Kurul'a Kutan, Erbakancilarin kulisini frenledi. Asilturk'un "Erbakan Hoca icin hayirlisi destek vermek" demesi de milletvekilerinin ret oyu vermesini onlemedi.
Arinc, oylamadan sonra "Bizi baskalarini oldugu gibi elma sekeriyle kandiramazlar. Oguzhan Bey'in degil Recai Bey'in soyledikleri bizi baglar" dedi. Bir yenilikci milletvekili de "Artik Abdullah Bey'i kongrede kimse tutamaz. Taban bunlarin komik oyunlarini gordu" dedi.
|
|