|
|
Kısa... kısa...
Haluk Cecan'a Anfor ödülü
Fransa'nın Marsilya kenti yakınlarındaki Berre kentinde düzenlenen Uluslarrası Objektif 2000 adlı sualtı filmleri festivalinde, Haluk Cecan'ın "Mahşerin Atlıları" adlı filmi, festivalin en ilginç filmi seçilerek yabancı yönetmenlere verilen Anfor ödülünü aldı. Cecan yaz aylarında, Kaptan Cousteau'nun sağ kolu Andre Laban ile bir fantastik sualtı filmi çalışması yapacak.
Viyola ve kemanın ustaları
Borusan Filarmoni Orkestrası, Nisan ayında yurtdışında yaşayan viyola sanatçımız Ruşen Güneş ve orkestranın başkemancısı Cihat Aşkın’ın solist olarak katılacağı konserlerle izleyici karşısına çıkıyor. Konserlerin ilki 25 Nisan günü saat 19.30’da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Orkestra, 26 Nisan günü de saat 19.30’da Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda müzikseverlerle buluşacak.
Akıl hastasından ‘akıl kitabı’
YAŞAMININ elli yılını akıl hastanesinde geçiren Jimmy Laing’in “Sistemde 50 Yıl" isimli kitabı, halkın akıl sağlığı konusunda bilinçlendirilmesindeki katkılarından ötürü “Yılın Akıl Kitabı" ödülüne değer görüldü. Kitap, İsmail Ersevim’in çevirisiyle Assos Yayınları’ndan çıktı.
Saydam bursuna katılım uzatıldı
5. İstanbul Saydam Günleri’nin daha önce 1 Mayıs olarak belirlenen son katılım tarihi 20 Mayıs’a kadar uzatıldı. Fotoğrafla ilgilenen üniversite öğrencileri, İstanbul Saydam Günleri Organizasyon Komitesi’ne projeleriyle başvurabilecekler. Piya Kültürevi Fotoğraf Atölyesi’nin girişimiyle düzenlenen İstanbul Saydam Günleri’nin beşincisine saydam gösterileriyle katılmak isteyenler, detaylı bilgiyi 0212 243 45 66 ya da 0532 411 62 10 no’lu telefonlardan alabilirler.
Türkiye’de bir tango yıldızı
Baİla Tango’nun konuğu olarak Türkiye’ye gelen ünlü Arjantin tango ustası Gustavo Naveira ve partneri Giselle Anne, Armada Otel’de tangoseverlere bir gösteri sundular. Beş kıtada ün yapmış, ünlü bir tango hocası olan Naveira, aynı zamanda Sally Potter’ın 1997’de çektiği “Tango Dersi filminin yıldızlarından biri.
|
|