|
|
Erbakan konuştu: Gül, medyadan gaz aldı
ABDULLAH KARAKUŞ Ankara
Kapatılan RP'nin Genel Başkanı Necmettin Erbakan suskunluğunu bozarak "Abdullah Gül benim adayım değil" derken, Konya'da bugün yapılacak toplantıda, il başkanlarının bir deklarasyon yayınlayarak Gül'e "çekil" demeleri bekleniyor.
Partinin bazı üst düzey yöneticileriyle FP milletvekillerini beşli - altılı gruplar halinde Balgat'taki evinde kabul eden Erbakan, görüşmelerde Gül ve arkadaşlarının "Yenilikçi" adı altında hareket etmesini eleştirerek şunları söyledi:
'Medyadan gaz aldı'
"Dikkat ediyorum, kamuoyunda partimizle ilgili yenileşmeden söz ediliyor. Elbette yenilikte yarar vardır. Bundan kimsenin şüphesi olamaz, ancak dikkat ederseniz yenilik sözleri nerelerden geliyor. Bizi bölüp parçalamak isteyen bir kısım medyadan.
Abdullah medyadan gaz aldı. Yok yenileşmeymiş, yenilikçiymiş. Herkes yenilik ister. Ama buna kandı ve aday oldu. İnşallah en kısa sürede hatasını görüp ona göre davranır."
'Çok severim ama...'
Görüşmelerde milletvekillerinin sorularını da yanıtlayan Erbakan şöyle konuştu:
"Abdullah Gül 'Erbakan beni destekliyor' şeklinde sözler sarf ediyor. Bizim tabanımız da ne olduğunu merak ediyor. 'Bu işin aslı ne?' diye soruyor. Abdullah Bey adaylığını açıklamadan önce yanıma geldi. Beni ziyaret etti ve 'İzniniz olursa aday olmak istiyorum' dedi. Ben de kendisinin bir süre beklemesi gerektiğini söyledim. Bizde istişare müessesesi olduğunu hatırlattım. Buna rağmen beni dinlemedi, adaylığını ilan etti. Onu çok severim, ama kendisi benim adayım değil. Biz buraya kadar 33 yıllık sürede birlik ve beraberliğimizi bozmadan geldik. Bundan sonra da birlik ve beraberliğimizi bozmadan yolumuza devam edeceğiz."
FP'li Esengün: Gül çekilmeli
FP Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Esengün kongrenin 14 Mayıs'ta yapılması için Çankaya İlçe Seçim Kurulu'na başvurdu. Erbakan'a yakın olan Esengün, kongrede Genel Başkan Recai Kutan'ın kazanacağını belirterek, "Sayın Gül'ün çekilmesi hem partimiz hem de kendisi için daha hayırlı olur" dedi.
|
|