|
|
Kabinede değişiklik beklentisi
HAKAN ŞANLITÜRK Ankara
DSP - MHP - ANAP koalisyonu, cumhurbaşkanı seçiminin ardından kabinede revizyona hazırlanıyor. ANAP kulislerinde Genel Başkan Mesut Yılmaz'ın kabineye girebileceği, 10 ANAP'lı bakandan da en az yarısının değişebileceği belirtiliyor.
Yılmaz'ın, 18 Nisan seçimlerinden sonra koyduğu, "aklanmadan hükümete girmeme" kararının sürmesine karşın Başbakan Bülent Ecevit'in önceki günkü Milliyet'te yer alan, "Aklanmayı beklemesine gerek yok. Aklanma süreci de uzamamalı" sözleri, ANAP kulislerini hareketlendirdi.
Meclis Başkanvekili Nejat Arseven, "Mesut Bey Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı olabilir. Niye olmasın" dedi. Arseven, böyle bir düzenlemenin zor olmadığını ve liderlerin bunu kolayca kararlaştırabileceklerini savundu.
Genel Başkan Yardımcısı Salih Yıldırım, Yılmaz'ın icrada yer almasının "yararlı olacağını" ancak konumunun ne olacağı noktasında şu anda bir netlik olmadığını kaydetti.
ANAP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Akarcalı ise cumhurbaşkanı seçimi bitmeden kabine revizyonunun gündeme gelmeyeceğini vurguladı. ANAP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Taşar, cumhurbaşkanı seçimi sonrasında Ecevit'in nezaketen istifa edebileceğini, bunun kabulü halinde kabine oluşturulurken değişikliklerin gündeme gelebileceğini belirtti.
|
|