|
|
Arabadan in bisiklete bin
PERVİN METİN
Geleneksel bisiklet şenliğinin üçüncüsü bugün gerçekleşiyor. Küçükçekmece-Yeşilköy-Florya-Menekşe arasındaki 12 kilometrelik parkurda yapılacak bisiklet gezisi, Küçükçekmece Belediyesi’nin sosyal tesislerinde sona erecek.
“Avrupa’nın birçok ülkesinde bisiklet sürücüleri için özel yollar ve trafik işaretleri var, neden Türkiye’de olmasın?" diye yola çıkan bisiklet severler, “Otomobilden in bisiklete bin" sloganıyla, yılın her günü kullanabilecekleri güvenli yollar istiyor.
Bu bir yarış değil
Şenliğin ev sahipliğini bir devlet okulu yapıyor. Küçükçekmece’deki Zehra Mustafa Dalgıç Ticaret Meslek Lisesi Okul Müdürü Abdullah İnan, iki yıldır bu şenliği sürdürdüklerini söylüyor:
“Bu bir yarış değil. Amacımız bu sporu yaygınlaştırmak, insanları eğlendirmek ve bisiklete ısındırmak. Bu etkinlik sadece Küçükçekmece’nin değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin etkinliğidir. Şenliğe, kaymakam, belediye başkanı, milli eğitim müdürü de katılacak. O gün ben de bisiklet kullanacağım."
Uygun yol bulunsun
Bisiklet şenliğinin fikir babası, okulun spor öğretmeni Aslan Kuş. Bu organizasyona ilk başladığında yalnız yürütmüş çalışmaları. En büyük amacı ise, her kesimden vatandaşın bu şenliğe katılımını sağlamak. Söylediğine göre, şenliğe cami imamları da katılacak. Kuş, en azından haftanın belli günlerinde uygun yolların bisiklet kullanıcıları için trafiğe kapatılmasını istiyor. Bu amaçla kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile görüşmelere de başlamış.
Bin kişi katılacak
Şenlik Organizasyon Komitesi’nden Mehmet Çömlekçi, yediden yetmişe herkesin katılabileceği şenliğe bin kişilik katılım beklediklerini söylüyor. Çömlekçi, “Kayıt yapmamızın tek amacı ne kadar kumanya dağıtacağımızı belirlemek. Çünkü hep birlikte piknik yapacağız" dedi.
|
|