|
|
Türkü Baba, kükredi Kısaparmak: Bandıra Bandıra değil, adetlerimize göre şarkılar yaptım
DENİZ ALTUNTAŞ
İlk albümü "Kilim"de yorumladığı eserlerle kendine geniş bir hayran kitlesi yaratan Fatih Kısaparmak, bu kez "Bu Dağ Ne Rüzgarlar Gördü" ile müzikseverlerin karşısında. Türk halkına, Tarkan'ın Şıkıdım Şıkıdım, Yonca Evcimik'in Bandıra Bandıra gibi şarkılarının değil kendi örf ve adetlerine uygun şarkıların yakıştığını söyleyen Kısaparmak, "Müzik piyasasında büyük bir yozlaşma yaşanıyor. Kimin ne yaptığı, müzik şirketlerinin politikalarının ne olduğu belli değil. Benim gece yaşantım yok. Toplumun yaşayışına uygun, onların kabul edeceği eserler ortaya çıkarmaya çalışıyorum" dedi.
Belli bir dinleyici kitlesine sahip olduğu için tiraj kaygısı taşımadığını anlatan Kısaparmak, ilk klibini de albümünün isim parçasına çekti. Ressam ve şair bir sanatçıyı canlandıran ünlü türkücü, Mustafa Mayadağ'ın yönetiminde Galata Kuledibi ve Beykoz'da bir konakta kamera karşısına geçti.
Çoğunluğu kendisine ait şarkılarından oluşan 11 besteye yer veren sanatçı, haber spikeri eşi Şebnem Kısaparmak'ın da kasette büyük emeği olduğunu söyledi.
Bu Dağ Ne Rüzgarlar Gördü'yü yaptığı en iyi albümlerden biri olarak tanımlayan Kısaparmak, "Bütün emeklerimi, bütün yıllarım bu albümde toplandı sanki. Yaptığım en güzel ve en doğru albümlerden birisi oldu" diye konuştu.
|
|