|
|
Zevki mücadele Ömer Üründül
Mevsim sonuna iyice yaklaşıldığı dönemde iki takımın da puan endişesi olmadığı dün geceki maç tahminlerin aksine tempolu ve zevkli geçti.
Beşiktaş ilk yarıda yeterince üretkenlik sağladı. İleri uçta Bayram ile Mehmet'in yapılarında forvet özellikleri taşımayışları önemli sıkıntı yaratmadı. Sağ kulvarda Nihat'ın oyuna çok büyük ofansif katkısı oldu. Devamlılık sağladığı ilk yarıda son çizgiyi kullanmanın yanında içe kat eden olumlu girişimler ve mükemmel asistler yaptı. Devre ortasından sonra Münch de sol kulvara hareketlilik getirdi. Ayrıca Bayram ile Mehmet orta sahaya yakınlaşıp, kendilerini kaybettirip, Ayhan'ın da katkılarıyla rakip defansın arkasına her an tehlikeli biçimde sarkan varyasyonlar sergilediler. Kaçan önemli fırsatlardan sonra devre sonunda pozisyonsuz golle avantajı sağlandı.
İkinci yarıda sahanın yıldızı Ayhan'dı. Önce yapılışı ve hazırlanışı güzel bir golle takımını rahatlattı. Ama bu rahatlığın getirdiği rehavet Beşiktaş takımını oyundan kopardı. Ciddi kale önü tehlikeleri yaşanırken, fark da bire indi. Ayhan daha sonra yarattığı penaltı ve hemen ardından bir pozisyonu iyi takip edip, arka direkte attığı dördüncü golle de işi bitirdi. Murat Alaçayır'ın harika golü de dünkü güzel maçın süsü oldu.
Beşiktaş dün geceki futboluyla sezon ortasına doğru yakaladığı ve devam ettirdiği istikrar çizgisinin tesadüfi olmadığını belgeledi. Dün gece takım savunmasındaki yaşadıkları bazı sıkıntıların sebebi ise sahanın başarılı isimlerinden sağda Nihat ve solda Münch'ün zaman zaman defansif görevlerini ihmal etmelerindendi.
Bursaspor, hırslı ve mücadeleci bir futbol sergiledi. Gole yakın ataklar da yaptılar. Ama senelerdir kronikleşmiş hale gelen rakiplere kolay pozisyon verme ve basit gol yeme hastalıkları dün gece yine gündemdeydi.
Hakem Murat Ilgaz, deneyimli ve kondisyonu üst düzeyde bir hakem. Ancak dün kolay maçta çelişkili bir yönetim gösterdi. Maça Bursaspor'un net bir penaltısını vermeyerek başladı. Sonra ikinci yarıda seyirci baskısıyla kontrolü elinden kaçırdı. Beşiktaş lehine verdiği penaltı yoruma açıktı. Bize göre ihlal dışarıda yapıldı.
|
|
|