3 Mayıs 2000 Çarşamba 
 ANA SAYFA
 SİYASET
 HABER
 EKONOMİ
   SERBEST PİYASA
 DÜNYA
 SANAT
 EĞİTİM
 YAŞAM
 SPOR
 YAZARLAR
 ENTELLEKTÜEL B.
 OKUR TEMSİLCİSİ
 ÇİZERLER
 KENT HABERLERİ
 SAĞLIK
 ÇEVRE
 MAGAZİN
 OTOMOBİL
 ASTROLOJİ
 İNTER EKRAN
 HAVA DURUMU
 VİTRİN
 TEKNOLOJİ
 İŞ YAŞAMI
 TURİZM
 PAZAR SOHBETİ
 E-POSTA
 ARŞİV
 KÜNYE
 TÜRKÇE KARAKTER
 REKLAM TARİFESİ
 YARDIM SAYFASI
Microsoft bölündü ama yıkılmadı

       ABD Adalet Bakanlığı'nın, geçen hafta cuma günü iki ayrı şirkete bölünmesini resmen istediği Microsoft'un hafta başından itibaren keskin düşüşlerle borsaları altüst etmesi bekleniyordu. Ancak korkulan olmadı. Microsoft hisseleri bakanlığının talebenin açıklanmasından sonra ilk işlem günü olan pazartesi günü, beklenenin aksine değer kazandılar.
       Bölünme haberinin ilk defa duyulduğu 24 Nisan'da yüzde 12 oranında düşüşle 66.12 dolara gerileyen hisseler, pazartesi Nasdaq'ta yüzde 5'lik artışla kapandılar.

Daha da yükselecek

       Günün en çok işlem gören hissesi olan Microsoft, bazı yatırım uzmanlarının ikiye bölünmenin yatırımcının yararına olabileciği değerlendirmeleri üzerine borsacıların gözdesi oldu.
       Uzmanlara göre şirket ikiye bölünürse, yeni şirketlerin hisse değerleri 135 dolara kadar çıkma potansiyeline sahipler. Yeni şirketlerin üstünden tekel şüphesi kalkacağı için daha başarılı performans sergileyecekler. Yine bazı uzmanların ikiye bölünmenin gerçekçi olmadığı ve bunun gerçekleştirilemeyeceği yorumları, bu beklentiye göre hareket eden yatırımcıların da Microsoft hissesi almasına neden oldu.

© 2000 Milliyet