|
|
Tüzük kavgası Asiltürk: Yalancı Gül lider olamaz
Abdullah Karakuş Ankara
Yenilikçilere karşı tüzük operasyonunu gerçekleştiren Necmettin Erbakan'ın kurmaylarından Oğuzhan Asiltürk, genel başkan adayı Abdullah Gül'ü hayal aleminde yaşamakla suçlayarak, "Abdullah'ın yaptığı ayıp, ayıp. Böyle yalan söyleyen bir insandan parti genel başkanı olur mu hiç?" dedi.
Parti tüzüğündeki değişikliği değerlendirirken "Demokratik açılım yaptık. Kazanan listenin uyumlu olması lazım. Listeyi çizdirip bölünme yaptırmam" diyen Asiltürk şunları söyledi:
"Abdullah etrafa yanlış bilgi veriyor. Öyle biri, parti genel başkanı olabilir mi hiç? Adama sormazlar mı bu ne diye? Söylediklerine üzülmemek elde değil. Gerçek ortaya çıkınca mahçup olacak. Araştırmadan, incelemeden böyle şeyler dememeli. Manasız şeyler yapıyorlar."
Asiltürk, tüzük değişikliğiyle ilgili olarak şu görüşleri dile getirdi:
* Herkes kendi listesiyle çalışır: Genel başkan seçilecek kişi kendi listesiyle çalışmak ister. Kazanan bir listenin uyumlu olması lazım. Bu, partinin birliğini sağlar. Biz delege oyunlarıyla listeden birkaç kişiyi silmeyi kaldırdık. Herkes kendi listesini yazar. Delegeler de istediği listeye oy verir.
* GİK'te huzursuzluk yaratacaklar: Bunlar kazanamayacaklarını yüzde 100 anladı. Onun paniği içindeler, çünkü il başkanları ültimatomu verdi. Kaybedince nasıl olur da partide mücadeleye devam ederiz diye düşünüyorlar. Şimdi Genel İdare Kurulu listesine oyunlarla girecekler, sonra da her toplantıda görüş ifade edip dışarda 'Biz tartıştık' diyecekler. Partide huzursuzluk yaratacaklar.
"Abdullah yalan söylüyor"
* Delegeler liste yapabilir: Abdullah çıkmış yalan söylüyor. Neymiş, kişilerin aday olma hakkı engelleniyormuş. Delegelere baskı varmış, güvenilmiyormuş. Delegeler bir listeyi çizmeden yeniden liste yapabilirler. Orada alacakları mühürlü kağıtlara 25 - 50 kişi yazarak yeni bir liste oluşturabilirler. Bu fazla zaman almaz. Bunu önleyen yok, ama ben oyunlarla liste çizdirmem. Onların derdi başka.
* Kutan'ın haberi var: Abdullah diyor ki 'Recai Bey'in değişiklikten haberi yok.' Onun haberi olmadan yapılır mı böyle şeyler? Panik içindeler ve olmayan bir durum yaratmak istiyorlar. Kurucu Hacı Biner 'Ben imzalamadım. Kurucuların haberi yok' diyor. Tüzükte 29 kişinin imzası var. Birkaç kişi imzalamadı diye böyle şeyler söylemesi kendisi açısından komik.
* Projeleri yok: Değişim için hiçbir projeleri yok. Yenilik yenilik diyorlar, ama ne olduğu belli değil. Biz Türkiye'de video kaset ile propaganda yapan ilk partiyiz. Partiyi bilinmeyene götürmek istiyorlar. İnsanları bir makamı elde etmek için kulis yapar hale getirirsek ortak çalışma nasıl yapacağız? Teşkilatlarımız istedikleri değişime karşılar.
Tartışılan tüzük
Oğuzhan Asiltürk tarafından gizli parti tüzüğünün değiştirilerek kongrede, yenilikçilerin gündeme getirdiği çarşaf listenin önü kesildi. Değişiklikle delegeler, listedeki isimlerin dışında bir isim seçemeyecek.
Tüzükteki diğer bir değişiklikle de grup başkan vekillerinin başkanlık divanında oy kullanma hakkı elinden alındı. İlgili 18 maddedeki "doğal üye" tanımlaması "müşahit üye" diye tanımlandı.
|
|