Milpa
20 Mayıs 2000 Cumartesi 
 ANA SAYFA
 SİYASET
 HABER
 EKONOMİ
 DÜNYA
 SANAT
 EĞİTİM
 YAŞAM
 SPOR
 YAZARLAR
 ENTELLEKTÜEL B.
 OKUR TEMSİLCİSİ
 ÇİZERLER
 KENT HABERLERİ
 SAĞLIK
 ÇEVRE
 MAGAZİN
 OTOMOBİL
 ASTROLOJİ
 İNTER EKRAN
 HAVA DURUMU
 VİTRİN
 TEKNOLOJİ
 İŞ YAŞAMI
 TURİZM
 PAZAR SOHBETİ
 E-POSTA
 ARŞİV
 KÜNYE
 TÜRKÇE KARAKTER
 REKLAM TARİFESİ
 YARDIM SAYFASI
Çiller'den Baba'ya: Emrindeyiz

       Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in Çankaya'ya çıkışıyla birlikte DYP Genel Başkanlığı koltuğuna oturan Tansu Çiller, yedi yıl aradan sonra "Siyasete dön" mitingiyle Güniz Sokak'a inen Demirel'i ziyaret ederek bağlılıklarını bildirdi. Baştan sona yenilenen evin giriş katında "boya ve yeni mobilya kokusu" ve boş kütüphanelerin arasında başbaşa yapılan görüşmeden sonra Çiller, "Ben ve partimin emrinde olduğunu bildirdim" dedi. Çiller, Demirel'e Celal Bayar Köşkü'nü çalışma bürosu olarak kullanması önerisi götürdü.
       Türkiye'de sağda ve solda dağınıklık olduğunu, dışarıya yönelik olarak da atılımlar yapılması gereken bir dönemde Demirel'in engin tecrübesiyle yararlı olacağını anlatan Çiller, DYP'nin yeni yol projesini tam olarak hazırladıktan sonra Demirel'e götüreceklerini bildirdi. Çiller, bundan sonra çözüm ve açılımları Demirel ile tartışarak, engin tecrübesinden yararlanarak ortaya koyacaklarını dile getirdi.
       Çiller, siyasete dönmesi konusunda Demirel'in `Şu anda bir kararım yok, hiçbir kararda değilim. Bir ihtiyaç, talep var mı diye bakıyorum" şeklindeki sözlerini aktardı.
       Çiller bir gazetecinin, "Demirel siyasete dönerse kendisiyle yarışacak mısınız, emaneti teslim mi edeceksiniz?" sorusunu "Böyle bir yaklaşımı son derece yanlış görüyorum" diye yanıtladı. DYP'nin Demirel'i bir demokrasi abidesi olarak Çankaya'ya taşıdığını vurgulayan Çiller, "Böyle bir yarış değil, olsa olsa tamamlayıcılık, tecrübelerinden yararlanma olur. Bizim düşünce ve hazırlıklarımızı kendisiyle paylaşarak bu çalışmaya, birikimlerinden yararlanmaya başlayacağız" dedi.

Türkiye'nin danışmanı

       Çiller, "Demirel'i danışman olarak mı görüyorsunuz?" sorusu üzerine de Demirel'in bütün Türkiye'nin danışmanı olduğunu kaydetti. Çiller, şunları söyledi:
       "Kendisinden her zaman her biçimde faydalanırız. Bizim onursal genel başkanımızdır. Bir demokrasi tacıdır. DYP o süreçten geçerek Çankaya'ya götürmüştür. Sayın cumhurbaşkanını bir demokrasi abidesi olarak görürüz daima. İç ve dış politikadaki açılımlarda ve hizmette Sayın Demirel'e çok görev düşebilecektir. Sadece DYP'nin danışmanı olarak değil, Türkiye'nin bir büyük devlet adamı olarak görüyoruz."
       Çiller, "Şapkayı alıp gitmek" sözüyle ünlü Demirel'in siyasetteki iniş çıkışlar ve gidip gelmelerle ilgili "nükteler" yaptığını bildirdi. Çiller kendisinin de bu tür olayları yaşamış biri olarak bunları olgunlukla paylaştığını anlattı.

© 2000 Milliyet