Milpa
20 Mayıs 2000 Cumartesi 
 ANA SAYFA
 SİYASET
 HABER
 EKONOMİ
 DÜNYA
 SANAT
 EĞİTİM
 YAŞAM
 SPOR
 YAZARLAR
 ENTELLEKTÜEL B.
 OKUR TEMSİLCİSİ
 ÇİZERLER
 KENT HABERLERİ
 SAĞLIK
 ÇEVRE
 MAGAZİN
 OTOMOBİL
 ASTROLOJİ
 İNTER EKRAN
 HAVA DURUMU
 VİTRİN
 TEKNOLOJİ
 İŞ YAŞAMI
 TURİZM
 PAZAR SOHBETİ
 E-POSTA
 ARŞİV
 KÜNYE
 TÜRKÇE KARAKTER
 REKLAM TARİFESİ
 YARDIM SAYFASI
Sezer'in yerine dört aday

ERSAN ATAR Ankara


       FP'nin kapatılması davasının görüleceği Anayasa Mahkemesi'nde, Ahmet Necdet Sezer'den boşalan başkanlık için ay sonunda seçim yapılabileceği belirtildi.
       Yüksek Mahkeme'deki başkanlık seçimleri için üyelere henüz bir takvim bildirilmediği öğrenildi. Kulislerde, Danıştay kökenli Mustafa Bumin, Askeri Yargıtay kontenjanından Yalçın Acargün ve mahkeme raportörlüğünden gelen Fulya Kantarcıoğlu'nın adı geçerken, Sezer ile "mesai dışı" arkadaşlığıyla dikkat çeken Ali Hüner'in de aday olabileceği konuşuldu.

FP de bekliyor

       Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş'ın başvurusuyla açılan FP kapatma davasının raportörünün de, çalışmasının sonuçlarını, başkanlık seçiminden sonra Anayasa Mahkemesi'ne sunacağı bildirildi. Yüksek Mahkeme'de, "Başkansız böyle önemli bir davaya başlanması şık olmaz. FP davası, görüşülmeye başlandıktan sonra seçim için yarıda kesilmemesi gerekir" görüşünün hakim olduğu belirtildi.
       Mahkeme üyeliği için seçimin yapılacağı Yargıtay'ın da, Anayasa Mahkemesi'nden, "üyeliğin boşaldığına ilişkin bildirim" yazısını henüz almadığı için seçime gidemediği belirtildi. Yazının Yargıtay Başkanlığı'na ulaşmasından sonra gerçekleştirilecek seçimde en çok oy alan üç adaydan birinin, Sezer tarafından Anayasa Mahkemesi üyesi olarak atanacağı bildirildi.

© 2000 Milliyet