|
|
Tetikçiler PKK'lı Yunan Avriyani gazetesi Washington'un Atina'ya verdiği '17 Kasım'la ilgili kişiler' listesinde iki PKK'lının da olduğunu yazdı
Taki Berberakis - Atina
17 Kasım terör örgütünün eylemlerinde PKK militanlarını kullandığı iddia edildi.
Atina'da yayınlanan Avriyani gazetesi, Amerikan istihbarat makamlarının 17 Kasım örgütüyle ilgili şüphelilerin adlarının yer aldığı bir liste sunduğu ve bu listedeki kişilerin tutuklanmasını istediğini yazdı.
Gazeteye göre, Amerikalıların hazırladığı şüpheliler listesinde 10 kişi yer alıyor. Bunlardan üçü Yunanlı, beşi Kıbrıslı Rum, ikisi ise PKK'lı.
PKK'lıların, bölücü terör örgütünün askeri kanat mensubu olduğunu ve Atina'ya sık gidip geldiklerini iddia eden gazete, beş Kıbrıslı'nın da, PKK'nın adadaki en yakın dostu ve işbirlikçisi olan ve geçtiğimiz yıllarda Lefkoşa'da öldürülen Theofilos Yeorgiadis ile yakın temas içinde hareket ettiklerini belirtti.
17 Kasım - PKK işbirliği
Avriyani gazetesi haberinde Amerikalı yekililerin 17 Kasım terör örgütünün "askeri, siyasi ve örgütsel" olmak üzere üç boyutu olduğunu tespit ettiklerini yazdı. Gazeteye göre askeri kanat terör eylemlerini ve operasyonları gerçekleştiriyor; operasyonlarda PKK'nın eğitim kamplarında yetişmiş tecrübeli Kürt militanlar kullanılıyor.
Siyasi kanat basına gönderilen bildirilerin yazımını üstleniyor. 17 Kasım'ın askeri ile siyasi kanadı birbirini hiç tanımıyor, bağlantıyı ve koordinasyonu, iki tarafı da iyi bilen Kıbrıslı Rumlar sağlıyor.
Gazeteye göre hükümet çevreleri söz konusu terör listesini "önemsiz" buluyor. Aynı çevreler konu hakkında "Liste değerlendirilemez çünkü listedeki isimlerin terör eylemlerine katıldıkları ispat edilemiyor" ifadesini kullanıyor.
Atina'da, 17 Kasım'ın önceki günkü terör eylemi ile yeniden gündeme gelen Yunan makamlarının teröre karşı acizliği ve "şüpheliler listesinin" varlığı, eski kamu düzeni bakanı Stelios Papathemelis'in açıklamaları ile de yeni boyutlar kazandı.
Eski bakan konu hakkında, "Amerikalılar, eski Doğu Alman haberalma örgütü STASI arşivlerine dayanarak 2 Yunan şüpheli ismi verdiler, ben de adalete sevkettim" dedi.
|
|